Sport

2015.02.18. 13:25

Kitüntetett zalai karatésok

Zalai díjazottjai is voltak a magyar Karate Szövetség minapi éves díjátadó és évértékelő összejövetelének, amit a fővárosban rendeztek meg.

Kerkai Attila

Az ünnepségen részt vett dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár is. Az ünnepi eseményen azokat a karatésokat jutalmazták, akik az előző évben kimagaslóan teljesítettek. Volt zalai vonatkozása is az összejövetelnek, ugyanis az egerszegi Toriki KHKE két tehetséges tagja is emlékplakettet vehetett át. Takács Virág Vivien és Szekér László azért került a díjazottak közé, mert mindketten sikeresen képviselték hazánkat az SKI (Shotokan Karate-Do International) 2014. évi nemzetközi viadalain.

A díjátadás alkalmával dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke a karatesport hazai és nemzetközi fejlődését hangoztatta, és bizakodását fejezte ki a sportág 2020-as olimpiai bemutatkozásával kapcsolatban.

Elöl (balról) Szekér László és Takács Virág Vivien, dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, majd Takács Ferenc

A két díjazott zalai fiatal edzője, Takács Ferenc is jelen volt az ünnepségen, aki elégedetten nyilatkozott:

- Ezeket a kitüntetéseket tudomásom szerint a zalaegerszegi karate fennállása óta egyedülálló sikernek tekinthetjük. Az elmúlt néhány évben rengeteget tettünk azért, hogy versenyzőink ilyen elismerésben részesüljenek. Takács Virág Vivien 2008 óta kiemelkedően teljesít, szinte minden évben hozta a bajnoki címeket, ez mind hosszú, kitartó munka és rengeteg áldozat eredménye. Szekér László, aki lassan egy éve igazolt át egyesületünkbe, mostanában több sérülésen esett át, de 2014-ben szintén kimagaslóan teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!