Remekeltek a kapusok

2019.03.13. 19:38

Kézilabda NB II: a Hévíz magabiztosan nyert hazai pályán

Folytatódott a női kézilabda NB II sorozata. A korábbi fordulókhoz hasonlóan a Hévíz SK együttese győzött, míg az Egerszegi KK kikapott, a hévíziek csoportjukban tartják dobogós helyezésüket.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

Holzbauer Zsófia, a Hévíz játékosa a labdával, aki két góllal vette ki a részét csapata fölényes sikeréből

Fotó: Pezzetta Umberto

NB II nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz–Balatonboglár

31-15 (15-8)

Hévíz, 150 néző. Jv.: Fábián, Vandróczki.

Hévíz: Bán-Farkas – Czigány 2, Buzás 6, Vágó, Holczbauer 2, Burghardt L. 4, Borsi B. 3. Csere: Molnár (kapus), Gácser 5, Berecz 5, Horváth L. 4, Balogh B., Halász. Edző: Baranyai Norbert.

Elsöprő lendülettel kezdett a Hévíz: elöl Berecz tarthatatlan volt, a kapuban pedig Bán-Farkas ezúttal is remekelt. A félidő végén – majd azután még kétszer – pedig 4-0-ás sorozatot produkáltak Czigányék. Fordulás után sem változott a helyzet, és 19-10-nél már eldőlt a pontok sorsa, ráadásul Molnár Anna is kitűnően védett, volt, hogy 10 percen át nem kapott gólt. Noha rengeteget volt emberhátrányban a Hévíz, a befejezés előtt mégis Gácser és az újonc Horváth rendezett gólparádét, és mindenki lehetőséget kapott. A Hévíz a Dél-nyugati csoportban 21 ponttal a harmadik.

Jók: Molnár, Bán-Farkas, Berecz, Buzás.

Holzbauer Zsófia, a Hévíz játékosa a labdával, aki két góllal vette ki a részét csapata fölényes sikeréből Fotó: Pezzetta Umberto

NB II nők, Észak-nyugati csoport:

Egerszegi KK–Sárvári Kinizsi SE 19-26 (9-10)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv: Baranyai, Csalló.

Egerszegi KK: Mikolics – Pem 1, Hári 1, Bogár, Béres, Szalai 2, Jáger 3. Csere: Tállai (kapus), Csata 5, Balogh 4, Gotthard 3, Major. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

A mérkőzés elején mindkét csapat a védekezésre koncentrált jobban. A hazaiak a 8. percben szerezték meg első góljukat, de a félidő hajrájában feljavult az EKK játéka, a kapuban Mikolics is elkapta a ritmust, sorban hárította a ziccereket, és egy gólra feljöttek (9-10). A nagyszünet után egy ideig tartott a lépést az EKK, de jött egy hullámvölgy, és a vendégek indításból és beállós gólokkal elhúztak, ami döntőnek bizonyult. Egerszegi részről több volt ebben a meccsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában