Sport

2015.08.19. 19:20

Göcsej Ring fordítva - Új forgalmi rend lép életbe vasárnapra

Kustánszeg - A hétvégén ismét felbőgnek a motorok a kustánszegi Göcsej Ringen, ahol a roncsderbi országos bajnokság ötödik futamát rendezik meg vasárnap.

Kerkai Attila

Az idén már nem először lesz házigazdája a bajnokságnak a Göcsej Ring, és a rendező egyesület, a Kustánszeg SE vezetője, Lakatos Dezső elmondta: ezúttal is népes mezőnyt várnak, ami az előzetes visszajelzések alapján több mind 50 nevezőt jelent.

A nap folyamán közel 30 futam kerül megrendezésre (a döntők szokás szerint ebéd után kerülnek sorra), és érdekesség, hogy a rajt ellenkező irányba fog történni, mint korábban. Vagyis a versenyzőknek gyakorlatilag egy új pálya vár, ellentétes irányú vonalvezetéssel. A szervezők, illetve a napokban hullott csapadék pedig gondoskodott a kiválóan előkészített talajról is vagyis garantáltan izgalmas és látványos futamokat láthatnak a nézők.

A bajnokság továbbra is szoros, még több zalai versenyző küzd a dobogós helyezésekért. Összetettben Kustánszeg áll az élen, két ponttal megelőzve a Szombathelyt, míg a másik zalai klub, a Kerkabarabás egyelőre a negyedik helyen tanyázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!