Sport

2017.06.30. 19:16

Gébárti vízi játékok - nem lehet abbahagyni

VÍZISPORT A nemzetközi rendőrszervezet, az IPA Zala megyei egyesülete szombaton már hatodik alkalommal rendezi meg a zalaegerszegi Gébárti-tó mellett a Nemzetközi Vízi Játékok elnevezésű programját.

Varga Andor

A viadalra előzetesen 8 négyfős csapat jelentkezett, de a szervezők bíztak benne, hogy a mezőny akár még a helyszínen is bővülhet, hiszen a 9.30 órai kezdésig ott is lehetett jelezni az indulási szándékot.

- Gyümölcsöző szlovén kapcsolatokat ápoltunk már évekkel ezelőtt is, és egy ottani látogatásunk alkalmával láttunk egy ilyen viadalt - emlékezett a kezdetekre Kisházi Gábor, az IPA zalai elnöke. - A következő nyáron szerveztük meg az első gébárti viadalt, ami olyan jól sikerült, hogy a sorozatot azóta sem tudjuk, de egyébként nem is akarjuk abbahagyni.

A tavalyi verseny egy pillanata: célba lövés a tóról, vízipisztolyokkal. A próba pontosan olyan vidám, mint amilyennek látszik, viszont eredményesen végrehajtani sokkal nehezebb, mint az ember gondolná Fotó: ipazala.hu

A játékokat profi kajakos-kenus túraszervezők segítenek lebonyolítani, ez egyfelől garantálja a biztonságot (a helyszínen minden résztvevő mentőmellényt kap és köteles viselni például), illetve az érdekfeszítő próbákat is. Sportos és ügyességi számok követik egymást: kenus kötélhúzás, gyorsulási verseny kenuval, vízipisztollyal célba lövés és társaik. Egy biztos: a jó hangulat garantált.

- A játékokat családi nappal is egybekötjük - folytatta Kisházi Gábor. - Közös főzés a program, illetve baráti együttlét, eszmecsere a kellemes árnyékban. A társszervek képviselői is velünk tartanak, és még senki nem panaszkodott, hogy hiába töltötte volna itt az idejét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!