Sport

2012.01.28. 20:45

Egy ''csónakban'' eveztek - Sárkányhajó verseny a medencében (képgalériával)

Felettébb érdekes, s újszerű sárkányhajó viadalt rendezett a Kanizsa Turizmusáért Egyesület az uszodában szombaton. A feszített víztükör szinte forrt a lapátolástól, hisz a hat fős csapatok egy hajóban, egymással szemben ülve, elszántan küzdöttek, hogy legalább 2 méterre elmozdítsák a vízi sárkányt.

Benedek Bálint


Az első alkalommal megtartott PB Hungária uszodai sárkányhajó versenyre a kanizsai céges és szabadidős gárdákon kívül két általános-, és egy középiskolás csapat is nevezett. Sőt, az olimpikon Horváth Csaba vezetésével Budapestről, de Balatonfüredről és Győrből is érkeztek különítmények.


- Az országban először tavaly Százhalombattán tartottak ehhez hasonló összecsapást, így az ötlet onnan származik - fogalmazott a szervező Kanizsa Turizmusáért Egyesület titkára, Tuboly Kinga. - A sárkányhajót a névadó támogató biztosította, így szerencsére 16 alakulattal nagyszabású versenyt tarthattunk. Az általános iskolák közül a Rozgonyi- és a Palini-suli szívesen jött, míg a Batthyány-gimnázium fiataljait a felnőttek közé soroltuk.
Ezúttal a budapesti sárkányhajó együttesének élén érkezett a viadalra az 1996-os atlantai olimpián Kolonics György oldalán bajnoki címet szerző Horváth Csaba "Indián" kenus.

- Ez az ötletes, vidám lapátolás remekül segíti a téli felkészülést, így szívesen neveztünk - mondta Horváth Csaba a Merkapt SE vezetője. - Néhány kajakos múlttal rendelkező induló mellett teljesen amatőrök alkotják a csapatunkat.

A kanizsai Batthyány-gimnázium csapatának tagja, Salamon Bálint szerint sem árt egy kis kajakos rutin, ám rendkívül fontos, hogy mindenki a lehető legnagyobb összhangban lapátoljon.

A céges és baráti kategóriában a legfelkészültebben a Kanizsa Sárkányhajó SE tagjai lapátoltak. Ugyancsak ők vihették haza a céges csapatok fődíját is, s a verseny másik szervezője, a  Fodros Vízitúra által felajánlott Zala folyó túráján is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!