Sport

2014.06.26. 12:25

Diákolimpiai íjász-érmek

Hévíz - A fürdővárosi íjászok remek eredményeket értek el a diákolimpia országos döntőjén is, egy arany-, és egy bronzérmet nyertek.

Kerkai Attila

A hévíziek a régiós fordulókban rendre jól szerepeltek, Bencsik Márk kategóriáját mindenhol megnyerte, de Szüts Mátyás is mindig dobogós volt, így jó eséllyel indultak az országos döntőn is.

Ahol az olimpiai szám serdülő korosztályában az egyik legnépesebb volt a mezőny. Bencsik Márk magabiztos és egyenletes teljesítménnyel végig vezetett és nem hibázott, így a 2014-es évben is diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Szüts Mátyás az első fordulóban még a 4. helyen állt, de a második körben sokkal összeszedettebb lett, és a harmadik helyet szerezte meg. A Hévíz SK harmadik versenyzője, Dancsák Dénes irányzék nélküli reflexíj kategóriában negyedik helyen végzett.

Az eredményhirdetés után a dobogósok. Középen a győztes Bencsik Márk, jobbról klubtársa, a harmadik Szüts Mátyás. Fotó: Hévíz SK

Bencsik Péter, a HSK elnöke, egyben az íjász szakosztály vezetője értékelte a fiatalok teljesítményét.

– Nagyon tanulságos és érdekes verseny volt a diákolimpiai döntő – kezdte. – Márk esetében a kiegyensúlyozott jó teljesítmény a megfelelő mentális állapotnak volt köszönhető, így nem voltak negatív hullámai a sorozatok között. Reménykedhettünk a dobogós helyezésben, de a dobogó legfelső foka nem lehetett reális cél, mivel ő még csak most lépett fel ebbe a kategóriába, és különösen erős ellenfelei voltak. Szüts Mátyást is dicséret illeti, hiszen képes volt az első kör után a korábban tanultakat alkalmazva megfordítani a versenyt és dobogós helyezést elérni, Dénesnek pedig ez volt az egyik első komolyabb erőpróbája, melyen megfelelően helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!