Elégedettek a bronzéremmel

2019.06.13. 19:48

Amatőr alapon is képesek kiemelkedő teljesítményre a ZTE női labdarúgói

A női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában bronzérmet szerzett a ZTE FC. A hölgyek tíz győzelmet arattak, négy döntetlent játszottak és kétszer kaptak ki, 46 gólt lőttek, 12-t kaptak, és 34 pontot szereztek. A 3. hely megfelel az elvárásoknak.

Bedő István

Munkahelyi és iskolai elfoglaltságok is befolyásolják a ZTE (kékben) mindennapjait Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

– A lányok munka és tanulás mellett fociznak, ami mindenképpen dicséretes – kezdte mondandóját Pergel Andrea edző. – Azért hangsúlyozom ezt, mert például a bajnok Vidinél ennél jócskán nagyobbak a lehetőségek. A harmadik hely nem rossz, megfelel a realitásoknak. A székesfehérvári csapat pozitív értelemben kilógott a mezőnyből, a második helyezett Sopronnal vívtunk nagy csatát az ezüstéremért. Előznünk azért nem sikerült, mert becsúszott egy nem várt döntetlen a Balatonfüred ellen, ahol illett volna nyernünk.

Munkahelyi és iskolai elfoglaltságok is befolyásolják a ZTE (kékben) mindennapjait Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A ZTE-nél az említett mérkőzés volt a mélypont, míg a szezonban a legjobban Székesfehérváron, a Vidi ellen játszottak. Igaz kikaptak, de a csapat nagyon odatette magát. Külső körülmények is befolyásolták az eredményt. A lányok bizonyították, hogy fegyelmezett játékkal a legjobbaknak is méltó ellenfelei lehetnek.

– A védekezésünk az egész szezon során megfelelt az elvárásoknak – folytatta Pergel Andrea. – A támadó játékunk azonban javításra szorul. Meghatározó játékosaink közül Gerencsér kismama lett, Major pedig sérüléssel bajlódott.

A csapatból eddig senki nem jelzett távozási szándékot, de amatőr csapat lévén a munkahelyi és iskolai elfoglaltság még hozhat változást. Az új bajnokság augusztusban kezdődik, a felkészülés kezdetére már ki akarják alakítani az új játékoskeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában