Légpuskás ifjúsági bajnokok

2019.02.08. 21:11

A ZTE Sportlövész Klub tagjai szoros küzdelemben nyerték az ob-t

Százhalombattán rendezték meg a légfegyveres országos bajnokságot. A zalai színek képviselői közül kiemelendő a ZTE Sportlövész Klub ifjúsági légpuskás fiú csapata, mely bajnoki címet nyert.

Kerkai Attila

A dobogó tetején az ifjúsági fiú légpuskáscsapat

Fotó: ZTE SK

Az országos bajnokságon a légfegyveres szakág valamennyi korosztálya képviseltette magát. A nyitónapon a légpuskások álltak lőállásba.

Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub versenyzője éremesélyesként indult. Számára igazából az alapverseny volt a döntő jelentőségű, ugyanis versenyben volt az Eb-kiküldetésért. Az előző két válogató nem sikerült jól a zalai lövész számára, így 1,8 kör hátránnyal indult Vas Péter mögött, most azonban 11 körrel lőtt jobb nála. Péni István és Sidi Péter mögött Somogyi Péter harmadik lett (626 kör). A nyolcas döntőben aztán technikai problémák léptek fel a digitális lőlapokkal, így két versenyzőnek, köztük Somogyinak is, újra kellett kezdenie a döntőt, ami ekkor már elég nagy hátrányt jelent, így végül az 5. helyen végzett az egerszegi versenyző.

A dobogó tetején az ifjúsági fiú légpuskáscsapat
Fotó: ZTE SK

A légpuskás csapatversenyben a ZTE SK együttese (Kurucz Máté, Havasi Ferenc Somogyi Péter) a 4. helyen végzett.

A női légpuskásoknál a PSLE Nagykanizsa junior korú versenyzője, Borsos Fanni az alapversenyben a 4. helyen végzett 622,5 körrel, a nyolcas döntőben pedig hatodikként zárt. Borsos Fanni indult a felnőttek között is, ahol az alapversenyt 620,7 körrel zárta, a döntőben pedig 8. lett.

A légpisztolyosok versenyében Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG Erdész LK sportolója is lőállásba állt, ám ő egyike volt azon három versenyzőnek, akik védettséget élveztek a válogatókon. Major Veronika az alapversenyben a 3. helyen zárt (568 kör), a nyolcas döntőben pedig a negyedik helyen végzett. Major Veronika februárban Indiában vesz részt Világkupa-versenyen.

A junior légpuskás fiúk versenyében a ZTE SK-ból Kurucz Máté mellett Varga Botond és Szabó Marcell egy korcsoporttal feljebb indult. Szabó nagyon nagy hajrában a 8. helyen került be élete első döntőjébe, ahol egy helyet lépett előre és hetedik lett. Csapatban, 0,9 körrel lemaradva a dobogóról, a ZTE SK 4. helyen zárt. Az ob utolsó napján az ifjúsági fiúk következtek, és a ZTE SK csapata Szabó Marcell, Varga Botond és Kálmán Bálint összeállításban országos bajnoki címet szerzett 1202,2 körrel, szoros küzdelemben maga mögé utasítva a Vasas-APLE (1202,2), valamint a Pécs (1182) csapatát.

Mint beszámoltunk róla, szerdán a Magyar Sportlövők Szövetsége kihirdette a március 16–25. között megrendezendő, eszéki Európa-bajnokságon induló magyar csapatot, melyben Somogyi Péter, Major Veronika és Borsos Fanni is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában