Sport

2012.02.10. 06:57

A ZTC továbbra is kettős életet él: tagjai versenyeznek és szerveznek

A tavalyi volt a 20. versenyszezon a Zalaegerszegi Tájfutó Club történetében, amely után az összesítő jelentés is szép kerekre sikeredett: a gárda a 2011. évet a 92 hazai klub rangsorában a tizedik helyen zárta.

Kerkai Attila

- Legsikeresebb versenyzőnk a szülés után a szezon második felében visszatért Novai Éva, de már elmondhatjuk: nem egyversenyzős klub vagyunk - ezt Fehér Ferenc edzőtől hallottuk, aki egyszemélyben koordinálja a ZTC szakmai munkáját. - A 35 pontszerző versenyzőnk tervszerű és tudatos munka eredményeként érte el a sikereket. Természetesen az egyéni pontszerzők (Novai Éva, Porgányi Anna, Fekete Ágoston, Erdős Márton, Uhlir Tímea, Vajda László, Uhlir Péter, Vajda Kolos, Bányai Attila, Fehér Ferenc) kiemelkednek, ám a kiegészítő emberek nélkül sehol sem lennének csapataink, mindegyikük teljesítménye kellett a sikeres esztendőhöz.

Fehér Ferenc kiemelte: az elmúlt évek felnőtt sikerei mellett az egyre érettebb utánpótlás is elkezdte szállítani az eredményeket. Az egerszegiek versenyrendezései közül nagy sikert aratott a több mint 700 főt megmozgató országos diákolimpiai döntő nagykanizsai és kistolmácsi lebonyolítása. A Mecsekben lezajlott egyhetes szenior világbajnokságon a ZTC-s indulók mellett (Uhlir Tímea 10. helyezése kiemelkedő eredmény) a rendezvény lebonyolításában is részt vettek önkénteseik.

Az idén is lesz egy nagy versenye a ZTC-nek, s a viadal - legalábbis helyszínét tekintve - nem lesz szokványos.

- A megyei bajnokságok és ranglistaversenyek mellett szervezünk nagyobb volumenű viadalokat is - árulta el Fehér Ferenc. - Elnyertük az országos rövidpályás bajnokság rendezési jogát, ám Zalától messze kerül ez az ob: a Veszprém megyei Zánka lesz a központ, ám a felelősség így is ugyanakkora rajtunk.

A tájfutás mellett a Traiol-O szakágban is a legjobbak közé tartoznak a ZTC-sek. Egyéniben és csapatban is bajnoki címeket (Erdős Gábor, Fehér Ferenc, Simon Alexandra, Porgányi Márk) és érmeket gyűjtöttek, ami a szakág bajnoki pontversenyének megnyerését is jelentette számukra.

A tájfutás mellett a Traiol-O szakágban is a legjobbak közé tartoznak a ZTC-sek. Egyéniben és csapatban is bajnoki címeket (Erdős Gábor, Fehér Ferenc, Simon Alexandra, Porgányi Márk) és érmeket gyűjtöttek, ami a szakág bajnoki pontversenyének megnyerését is jelentette számukra.

Az elmúlt versenyévadban 13 bajnoki érem (3 arany, 3 ezüst, 7 bron) a ZTC termése, az egyesületi váltó ob  kivételével mden viadalon elérték a dobogót. A bajnoki versenyeken 35 fő (4 felnőtt, 17 utánpótláskorú, 14 szenior) szerzett bajnoki pontot, összesen 42 alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!