Büntetőt hibázott a Hévíz

2019.09.08. 20:30

A Nagykanizsa a papírformának megfelelően nyerte a zalai rangadót

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában zalai rangadót rendeztek, hiszen az FC Nagykanizsa vasárnap délután a Hévíz SK legénységét fogadta.

Kühne László

A kanizsai Szegleti (balról) beadná a labdát, a hévízi Pajor ezt igyekszik megakadályozni

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

FC Nagykanizsa–Hévíz SK 2-1 (1-1)

Nagykanizsa, 400 néző. Jv.: Bana G.

Nagykanizsa: Borsi – Simonfalvi, Major, Szabó B., Horváth B. – Kretz, Béli M. (Gerencsér A.) – Szegleti, Hampuk (Bagó B.), Lőrincz (Herzsenyák) – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Hévíz: Macher – Giber, Baráth, Nedelkó, Tóth G. – Szi Péter Zs. – Kiss B. (Horváth D.) Horváth M. (Horváth L.), Németh E., Pajor – Kobra Gy. (Vass Gy.). Vezetőedző: Damina László.

Gólszerzők: Kretz (2.), Vittman (53.), illetve Pajor (38.).

A két zalai labdarúgó-együttes tizenöt hónap után találkozott ismét tétmérkőzés keretében, csak már nem a megyei bajnokságban és ezúttal nem Hévízen, hanem a harmadik vonalban, és ráadásul Nagykanizsán.

A kanizsai Szegleti (balról) beadná a labdát, a hévízi Pajor ezt igyekszik megakadályozni
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A mérkőzésen ezúttal sem késett a szokásos dél-zalai kezdés, hiszen Kretz Bálint a teljes hévízi térfélen átrobogva a balösszekötő helyéről Macher Dánielen, a vendégek kapusán átemelve szerzett vezetést a vendéglátóknak már a második percben. A gólt követően a nagykanizsaiak Lőrincz Bence révén még egy kapufát is lőttek, de a vendégek sem adták fel a pontszerzés lehetőségét, hiszen egyre többször eljutottak Borsi Bence kapujáig. Sőt, idővel mintha a hévíziek mind bátrabbak lettek volna és a 38. percben Pajor Imre, a fürdővárosiak csapatkapitánya végül a hálóba is gyötört egy ide-oda pattogó labdát az öt és felesen belülről.

A második félidő eleje sem hozott szebb futballt, mint amit addig láthatott a stadionba kilátogató közönség, majd Vittman Ádám az 53. percben megszerezte a találkozó következő gólját. Az ismételt kanizsai vezetés után újra a HSK kapott erőre, és a vendégek rohamainak csúcspontja egy kiharcolt büntető lett. A tizenegyest, melyet Tóth Gergő végzett el, Borsi Bence kivédte, mi több, az ismétlést is hárította. Ez mintha ébresztőt fújt volna Barna László legénységének, onnantól ismét többet veszélyeztettek, igaz, a Hévíz előtt is adódott még veszélyt magában hordozó támadás. Az eredmény azonban már nem változott.

Barna László: „Jól kezdtünk, de sajnos a második gólt nem tudtuk megszerezni a lehetőségeinkből. Aztán egy ártalmatlan szituációban, a védőink meg nem értése nyomán egyenlített ellenfelünk, de az együttesem erejét jól mutatja, hogy valódi csapatként küzdve hozni tudtuk a meccset.”

Damina László: „Gratulálok a hazai együttesnek a győzelemhez.”

A forduló további eredményei: Puskás II.–Balatonlelle 4-0, Fehérvár FC II.–Pápa 0-2, III. Ker. TVE–Mosonmagyar­óvár 5-1, Bicske–BKV Előre 1-0, Komárom–Veszprém 0-1, Lipót–Érd 3-1, Ménfőcsanak–Sárvár 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában