Sport

2017.06.25. 19:15

Az Újpestből érkezett a második nyári erősítés

ZALAEGERSZEG - Újabb játékost igazolt a ZTE FC labdarúgócsapata, amely az élvonalból erősített. Az egerszegiek kettő plusz egyéves megállapodást kötöttek a középpályás Nagy Gáborral.

Kerkai Attila

Nagy Gábor rutinos labdarógónak számít, korábban az MTK és hat éven át a Haladás játékosa volt, klubjaiban pedig közel kétszázszor szerepelt az élvonalban. Az egerszegiek kettő plusz egyéves megállapodást kötöttek vele. Nagy Gábor tavasszal, amikor a ZTE FC az Újpesttel találkozott a Magyar Kupában az újpesti visszavágón gólt is szerzett a zalaiak ellen.

Koszó Balázs után tehát megvan a ZTE FC második nyári igazolása is, viszont kíváncsiak voltunk rá, hogy a tervek szerint haladnak-e az erősítések terén. Tekintettel arra, hogy a szintén NB II-es Vác FC vezetőedzője, Nagy Tibor érdekes nyilatkozatot tett a minap. Szerinte "elszabadult a pokol" a piacon, ugyanis hihetetlen anyagi igények jelentek meg, így nehéz igazolni, ugyanis néhány csapat hatalmas összegeket kínál. Nagy Tibor hozzátette: ezzel a Vác nem tud versenyezni, de nem is akar.

- Teljes mértékben egyetértek Nagy Tiborral, én is olvastam a nyilatkozatát - ezt már Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója jegyezte meg, amikor e témában is megkérdeztük. - Mi is szembesülünk evvel a tárgyalásaink során, kiugró esetben akár egy és kétmillió forint közötti havi bér igényekkel is találkozni. Tervünk nem változott, továbbra is négy-öt NB I-es szintű játékossal akarjuk a nyáron megerősíteni az együttest.

 

A várható játékosmozgással kapcsolatban Ágoston Zoltán elmondta, látva az MTK igazoláspolitikáját, kevés esély tűnik arra, hogy Deutsch Bence továbbra is a ZTE-t erősítse, akit nagy valószínűség szerint már nem akar kölcsönadni klubja. Bobál Gergelyt viszont meg akarja szerezni az egerszegi klub a Bp. Honvédtól. A héten kapus is érkezik Szemerédi Norbert személyében, aki az őszel a Dorog, tavasszal pedig a Szeged 2011 kötelékébe tartozott.

Ágoston Zoltán azt is elmondta, hogy próbajátékosok is érkeznek. Két szlovákiai, s egy-egy romániai, illetve szerbiai játékosról van szó, akik magyar felmenőkkel rendelkeznek, így leigazolásuk esetén nem számítanak majd légiósnak. A ZTE FC egy szlovák rutinos labdarúgóval is közel áll az egyezséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!