Sport

2017.04.23. 08:34

Megőrizte NB I-es tagságát a Göcsej SK női futsal csapata

A női futsal NB I alsóházi rájátszásában az utolsó mérkőzését játszotta a Göcsej SK együttese a Debrecen vendégeként.

Jóna István

A lányok drámai csatában harcolta ki az első osztályban maradást.

DEAC-Göcsej SK 5-6 (2-5)

Debrecen, Egyetemi Sportaréna, Jv: Szűcs László (Erdélyi T., Tóth G.)

Göcsej SK: Kiss, Megyeri, Orbán, Marsai, Vörös, csere: Horváth, Németh, Szegedi, edző Tánczos Tibor

Gólszerzők: Dancs, Bereczki 2, Bornemisza, Urai, ill: Marsai 3, Megyeri, Vörös, Kósa (öngól)

Major Gábor elfoglaltsága miatt ismét Tánczos Tibor ült a zalaiak kispadján. Mindkét együttesnek nagy téttel bírt az utolsó alsóházi mérkőzés. A hazaiak Dancs révén már a 2. percben vezetést szereztek. A vendégek nem estek össze és egy percen belül egy szerencsés góllal egyenlítettek.  Megyeri újabb egy perc elteltével már előnyhöz juttatta a zalaiakat. Elkapta a ritmust Göcsej és a 8. és a 14. perc között háromszor zörgette meg a debreceni hálót, Marsai kétszer, Vörös egyszer volt eredményes. A félidő hajrájában büntetőből szépítettek a hazaiak (2-5).

A magabiztos vezetés elaltatta a vendégeket és a DEAC öt perc alatt kiegyenlített (5-5). Rendezte a sorait a Göcsej és szorítottak a védekezésükön is. A 32. percben Marsai elemi erővel bombázott a debreceni kapuba újra előnyhöz juttatva a vendégeket. A hátralévő időben parázs, kemény csata folyt a pályán.

A zalaiak két kapufát is lőttek és az utolsó percben Marsai egy büntetőt is elhibázott. A mérkőzés végén a hazaiak utolsó lehetőségüket elpuskázták és a zalai lányokból kitört a feszültség, hiszen drámai csatában harcolták ki a biztos NB I-es tagságot.

Tánczos Tibor:- Remekül és pontosan játszottunk az első félidőben. A második elején jött egy kis kihagyás, amit a hazaiak kihasználtak és visszajöttek a meccsbe. A lányoknak volt elég akaratereje, hogy innen is felálljanak és megnyerjék a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, hiszen nagyon sokat tettek a mai mérkőzésen is, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhessenek.

Az alsóházat az Árkád ETO nyerte, miután 8-6-ra legyőzte a már kiesett Airnergy FC-t, a Göcsej SK lett a második, míg a DEAC veresége után osztályozót kényszerül játszani az NB II bajnokával az első osztályú tagságának megőrzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!