Sport

2017.04.12. 18:45

A keszthelyi kiválóság, Major Veronika továbbra is verhetetlen

Keszthely - A BEFAG Keszthelyi Erdész LK immár háromszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnoka, Major Veronika is részt vett a Központi Sportiskola Jubileumi Kupa névre keresztelt lövészversenyén.

Kerkai Attila

A Budapesten megrendezett, a Központi Sportiskola fennállásának 20. évfordulója alkalmából kiírt kupa egyben az első válogatóversenyt is jelentette a mezőny számára a junior világbajnokságra.

A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub friss junior Európa-bajnoka a 10 méteres légpisztoly, valamint a 25 méteres sportpisztoly versenyszámokban is megmérettette magát. Előbb a 25 méteres sportpisztoly versenyszámot 574 körös (!) új egyéni csúccsal nyerte meg korcsoportjában, Egri Viktória olimpikon előtt.

Major Veronika készül a májusban esedékes nagy sorozatára  Fotó: Szekeres Péter

Másnap sem maradt el a remek teljesítmény. A 10 méteres légpisztoly versenyszámban 40 lövésből 387 körös kiváló eredménnyel győzött Major Veronika. Legnagyobb ellenfele itt is Egri Viktória volt, akire a keszthelyi kiválóság 11 kört vert.

Keczeli Zoltán, Major Veronika edzője érdeklődésünkre elmondta, tanítványára egy nagy sorozat vár. Ami május közepén kezdődik Budapesten, majd a válogatott versenyzők elutaznak Münchenbe és végezetül Plzenben fejeződik be ez a periódus. Ez idő alatt (16 nap) hét komplett versenyt lő Major Veronika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!