Sport

2017.03.17. 15:10

Zalai karatékák sikerei

A megyeszékhelyi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai és a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai két versenyen is részt vettek a közelmúltban.

Kerkai Attila

A IX. Kunmadaras Kupa nyílt ippon shobu szabályrendszerű országos karatebajnokságon a két egerszegi csapatból utánpótlás és haladó kategóriákban versenyeztek sportolók. A Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai közül az utánpótlás korosztályban Dancs Lora formagyakorlatban győzött, Dancs Barbara pedig páros küzdőgyakorlatban második lett.

A haladó kategóriában Szalai Rebeka formagyakorlatban győzött, ahogy a kumite páros küzdőgyakorlatban is. Ugyanő a kadet korosztályban is indult és formagyakorlatban nyert. Szalai Rebeka közben készül az idei nemzetközi feladataira is, hiszen a magyar válogatott tagjaként augusztus JKA/WF világbajnokságot rendeznek Dublinban, október pedig WUSKA vb lesz Olaszországban. És ott lesz még decemberben az ESKA Európa-bajnokság, melyen Szalai Rebeka címvédőként vehet részt.

Szalai Rebekára fontos nemzetközi viadalok is várnak idén
Fotó: Japán Út Harcművészeti Egyesület

Következett Sárvár, ahol a Magyar JKA Karate Szövetség valamint a Sárvári Shotokan Karate Egyesület szervezésében zajlott le az ippon shobu bajnokság. A Japán Út Harcművészeti Egyesületból Dancs Lora formagyakorlatban győzött, Dancs Barbara páros küzdőgyakorlatban 2. lett. Szalai Rebeka itt is folytatta sikerszériáját, formagyakorlatban korosztályában győzött, ahogy a kadettok között is, a kata számban. Kumitében (küzdelem) második lett, de feladni kényszerült a döntőt, miután kiújult egy korábbi térdsérülése.

A XVI. Sárvár Kupán a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői értek el remek eredményeket. Horváth Jókus Vivien a 8-9 éves korcsoportban kumite első lett, formagyakorlatban pedig a 3. helyen zárt. Lőcsei Lili (8-9 éves korcsoport) a kihon ippon kumite számban győzött, formagyakorlatban pedig másodikként zárt. Kovács Dominika Hanna 12-13 éves korcsoportban formagyakorlatban a 3. helyen végzett. Osbáth Lora és Osbáth Hanna (8-9 év) kumitében lett harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!