Sport

2017.03.10. 16:03

Sakk NB I: fordított „előjelű” rangadókkal

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - Újabb fordulót rendeznek az NB I-es sakk csapatbajnokságban, benne két rangadót.

Kerkai Attila

A vasárnapi Aquaprofit NTSK-Paks csata a dobogósok összecsapása lesz, a Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp- Dunaharaszti találkozó pedig kiesési rangadót hoz.

Már csak azért is, hiszen Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője sem titkolta: úgy látják, ez lesz az utolsó esély arra, hogy még versenyben tudjanak maradni a bentmaradásért. Szerinte, ha most nem nyernek, akkor több mint valószínű, hogy kiesnek, hiszen egy közvetlen riválissal találkoznak. A bajnokság eleje jól indult az egerszegieknek, ám később ennél gyengébben folytatódott, s mint Horváth Tamás is megjegyezte, a legnagyobb gondot az jelenti számukra, hogy igazából hiányzik a jelenlegi csapatból egy nyerőember.

Az Aquaprofit NTSK- Paks mérkőzés szintén rangadó, hiszen az elmúlt kilenc év bajnoka, vagyis a kanizsaiak az utóbbi évek „örök másodikját" fogadják. A Paks viszont jelenleg harmadik, hiszen a DVTK foglalja el a második helyet. Az Aquaprofit töretlenül menetel újabb bajnoki címe felé, a 2-3. helyért viszont mindenképpen nagy harc lesz a miskolciak és a paksiak között. Az Aquaprofit NTSK kerete kellően erős ahhoz, hogy a vasárnapi találkozót is hozzák a Paks ellen. Annyi biztos, hogy nagyarányú győzelemre most nem számíthatnak a kanizsaiak, sokkal inkább egy szoros mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!