Sport

2017.03.05. 19:47

Megúszták Keszthelyt is a 24 órás úszáson

Keszthely - Szombat déltől 24 órán keresztül egymást biztatva gyűjtötték az indulók a kilométereket a Csik Ferenc tanuszodában a névadóról elnevezett hetedik versenyen.

Góth Imre

A város olimpiai úszóbajnokának emléket állító eseményre az ország különböző településeiről érkeztek. Az egészséges életmódot és az úszást népszerűsítő tömegsport rendezvényen hét csapatban közel kétszázan vettek részt.

A házigazda Csendes Antal a start előtti köszöntőjében a neves előd mellett megemlékezett az ősszel elhunyt Csik Katalinról. A bajnok lánya jelenlétével mindig megtisztelte a korábbi versenyeket és az ötlete révén - immár az emlékére -, első alkalommal rendezték meg a 25 méteres gyorsulási versenyt.

Az egész napos úszást a Fröccs nyerte, öt kilométer javítva zalaegerszegi eredményükön 124 km és 406 méterrel. Szoros versenyben következett utánuk a Mint A Hal 122 km és 350 méter, valamint a harmadik Igyunk Rája 121 km és 50 méterrel. Jól teljesített a fiatalokból álló és hazai színeket képviselő VÜZ 94 150 méterrel, a Törekvő vízipókok 85 400 métert gyűjtöttek, a 6. Georgikon 78 500 métert ért el, a 7. TTF Csuromvíz 76 600 méterrel szintén hozzájárult az összesítésben elért 702 kilométer és 456 méterhez. Az eredmény közel 180 kilométerrel jobb, mint tavaly.

A 24 órás úszás túlmutatott a versenyzésen.

- Nagyon örülök a csapatunk teljesítményének. Dolgozóink javítottak állóképességükön és mindent megtettek egészségük megőrzéséért és még 11 kilométerrel többet is úsztak, mint tavaly. – Mondta a nap végén a hatodik helyezett Georgikonról Dr Polgár J. Péter a keszthelyi Georgikon Kar dékánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!