Sport

2017.02.03. 18:01

Elismerések a faluban dolgozó grapplingosoknak

Bocfölde - A faluban működő küzdősport szakosztály komoly elismerésben részesült a Global Grappling Egyesület hagyományos évzáró-évnyitó ünnepségén: az év képviselete és az év felfedezettje elismerést is bocföldiek kapták meg.

Kerkai Attila

A küzdősportokon belül a grappling több szabályrendszert egyesítő stílus, főleg a birkózás, a cselgáncs és karate ágakból, de - amint Soós György vezetőedző leegyeszerűsítette a kérdést - alapvetően a jiu-jitsu-n alapul. A Bocföldi Küzdősport Szakosztály tagjai már évek óta járják a grappling versenyeket és nem is hiába. A minapi, hagyományos budapesti rendezvényen a klub az Év képviselete, egyik tagja, Kulcsár Kristóf pedig az Év felfedezettje elismerést vehette át.

Soós György edző és klubvezető elmondta: két klub kapta meg ebben az évben az elismerő plakettet.

- Ez visszajelzés felénk, hogy jó úton járunk, hiszen nálunk lényegesen nagyobb létszámú klubot is magunk mögé utasítottunk - hallottuk Soós Györgytől. - Vannak versenyzőink, akik kategóriájukban és korosztályaikban az élbolyba tartoznak, ennek is szól ez az elismerés. Sportolóink a sport jitsu-ban is indulnak, s ha minden összejön, akkor három fiatal versenyzőnk Kulcsár Kristóf, Tóth Alexa és Horváth Dominik is kijuthat a banja luka-i Európa-bajnokságra.

Soós György és Kulcsár Kristóf büszkén mutatja az emlékplaketteket Fotó: Szekeres Péter

A három fiatal közül az U15-ös korosztályban versenyző Kulcsát Kristóf kapott egyéni - és számára is meglepő - elismerést a grapplingozók év eleji összejövetelén.

- Úgy utaztunk el Budapestre, hogy nem mondták meg, miért is megyünk, kérdeztem is, hogy gi-t kell-e vinni - mesélte találkozásunkkor Kristóf, utalva a sportágban használatos ruházatra. - Aztán ahogy az ünnepségen sorolták a neveket, azokét is, akik mögöttem vannak a rangsorban, már sejtettem, hogy nekem is jut valami. Tavaly több viadalt megnyertem és a legeredményesebb versenyzőnek járó díjakat is kaptam, úgyhogy elégedett vagyok. De még több munkára van szükség a fejlődésem érdekében.

Soós György elárulta még, hogy Kristóf indul még brazil jitsu és cselgáncsversenyeken is, sőt, utóbbiban regionális bajnoki bronzérme is van. A sokoldalúság pedig amúgy sem hátrány...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!