Sport

2017.01.14. 15:54

Vasárnap hirdetnek győztest Kanizsán

Ahogy arra számítani lehetett, már a csoportmérkőzések komoly párharcokat hoztak a hatodik alkalommal rendezett Kanizsa Kupa teremlabdarúgó tornán.

Pásztor András

Pénteken az F-csoport mérkőzései nyitották a tornát, s mindjárt egy komoly erőkből álló gárda, a MU-VILL, volt kénytelen beletörődni, hogy a továbbiakban csak a Tisztelet Kupán teremhet számukra babér. Ebből a csoportból egyébként a Team Belucci és a Délzalai Vízmű kvalifikálta magát a vasárnapi középdöntőbe.

Szombat reggel aztán az A és a B csoport is parkettre lépett. A papírforma szerint a pár hete a hévízi Kerub Kupát megnyerő Africa Sun Team továbbjutása nem okozott volna meglepetést, ám a technikásan játszó, fiatalokból álló gárdának két dolog – egy kapus és az alázat – is hiányzott a sikerhez. Az A jelű csoportból így a 2. FC Almalé és a Pókok jutottak tovább.

A 2. FC Almalé (sárgában) mindhárom meccsét, köztük az Afrika Sun Team ellenit is megnyerte, s magabiztosan jutott tovább
Fotó: Gergely Szilárd

A B csoportban a Klebersberg Szeged csapata igazán üdítő színfolt volt, hiszen az ötven év feletti játékosokból álló csapat derekasan küzdött.

– Nosztalgiából neveztünk a Kanizsa Kupára, 20-25 évvel ezelőtt ugyanis rendszeres résztvevői voltunk az egykori ÁB Kupának, ahol a Tip-Top gárdájával nagy meccseket vívtunk, s közben a barátság is kialakult a két csapat között – mesélte Sarkadi Imre csapatvezető.

A B-csoportból végül az Elit és a Kanizsa Trend jutott a középdöntőbe.

A Kanizsa Kupa vasárnap tovább folytatódik, a középdöntőbe került csapatok a Zsigmondy-csarnokban, míg a Tisztelet Kupa résztvevői a Cserháti-csarnokban mérkőznek. Az elődöntőkre 15 órától, míg a döntőre várhatóan 17.25 órától kerül sor a Zsigmondy-csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!