Sport

2016.12.16. 21:05

Meglepnék a Diósgyőrt

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjában is az utolsó idei fordulóra kerül sor. A ZTE NKK női együttese vasárnap 17 órától az Aluinvent DVTK-Miskolc csapatát látja vendégül és Gáspár Dávid vezetőedző is szeretné, ha meglephetnék esélyesebb ellenfelüket.

Kerkai Attila

A találkozó felvezetéséhez mindenképpen meg kell említeni, hogy a DVTK csütörtökön az Európa Kupában a török Yakin Dogu Universitesi vendége volt, és csaknem ötvenpontos vereséget szenvedett. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a miskolciaknak már nem volt esélyük továbbjutni csoportjukból, így Maikel López, a borsodiak vezetőedzője nyilatkozata is azt sugallta, hogy próbálták elosztani erejüket a vasárnapi bajnoki előtt.

Horváth Zsófia, a ZTE NKK rutinos játékosa is harcra kész Fotó: Katona Tibor

Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője viszont éppen abban érdekelt", hogy csapata minél jobban megnehezítse a DVTK dolgát.

- Nem akarok köntörfalazni: meg akarjuk verni a Diósgyőrt - jelenette ki határozottan Gáspár Dávid, amikor az évzáró találkozóval kapcsolatban megkerestük, ám mielőtt túlzott önbizalommal vádolnák meg a szakvezetőt, elmagyarázta, mire gondol. - Tudjuk, hogy a DVTK jobb csapat, centerposzton nagyon erős és volt válogatott játékosokból sincs hiány keretükben.

Viszont sokat utaztak a héten, és azért belefutottak egy nagyobb vereségbe, s ezt szeretnénk meglovagolni, persze, ha tudjuk.

A ZTE NKK pedig javuló formát mutat, s erről is kérdeztük a szakvezetőt, hogy valóban tovább tartható-e ez a folyamat.

- Igen, azt nyilatkoztam, hogy a nagy csapatok ellen egyre kisebb különbséggel kapunk ki, de én így közelítem meg a dolgokat - mondta el erről a véleményét Gáspár Dávid. - Lehet mondani, hogy a listavezető PEAC például a hét végén talán nem adott sokat ki magából, azért lett csak kilenc pont közöttünk, én viszont azt mondom, hogy mi fejlődtünk, s egyre jobbak vagyunk.

Szerencsére mindenkire számíthatok, hiszen a múlt héten betegség miatt hiányzó Hegedüs-Őri Györgyi is már egészséges. Arra kell a DVTK ellen figyelnünk, hogy kollektív játékkal, csapatmunkával negyven percen át kell koncentrálnunk, mert ebben látnám a siker kulcsát és abban is, hogy sikeresen támadjuk az ellenfél gyenge pontjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!