Sport

2016.12.26. 09:34

Kurucz Máté a "nagyok" társaságában

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi ZTE Sportlövész Klub ifjúsági csapata a fővárosban szerepelt, ahol nagyon jó eredményeket értek el tagjai.

Kerkai Attila

A ZTE SK tagjai közül Kurucz Máté 613,2 kört teljesített a légpuskások alapversenyben, s ezzel a 4. helyen került döntőbe, melyben az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István és a felnőtt válogatott Veres Ádám mögött a 3. helyen zárta a versenyt. Ez volt Kurucz Máté első döntős versenye ami nagyon nagy sikernek könyvelhető, hisz számos ismert sportlövőt utasított maga mögé.

- Meg kell említenem, hogy Máté a szlovén regionális ligában is versenyez, a Doboronak csapatának a tagja, melyben én is szerepelek - tette hozzá a fenti szép eredményhez Somogyi Péter, a ZTE SK edzője. - Ez is nagy mértékben hozzájárul Máté felkészüléséhez és nagyon hasznos is a tapasztalatszerzés szempontjából.

A képen balról a fővárosi verseny dobogósai, Veres Ádám, az ifi olimpiai bajnok Péni István és az egerszegi Kurucz Máté

A ZTE SK csapatából a serdülő fiúk kategóriában Kálmán Bálint 376, Varga Botond 360 körös egyéni csúcsot lőttek a fővárosban, előbbi az 5., utóbbi a 8. helyen végzett. Árvai Luca a serdülő leányoknál szintén a 8. helyen zárt. végzett.

Felnőttek között is volt versenyzője a ZTE SK-nak: Havasi Ferenc 595,2 körrel a 8. helyen végzett

S ha már Szlovénia. A Szlovén Ligában, Ljubljanában állt lőállásba Somogyi Péter, aki egyéniben és csapatban is aranyérmes lett. Az eddigi három fordulóban három elsőéget szerzett, s még ugyanennyi kör van hátra a sorozatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!