Sport

2016.12.30. 16:15

A munkában hisznek: folyamatos a fejlődés a Zalai Titánok csapatainál

A Zalai Titánok jégkorongcsapatainál is javában zajlik a szünet, ami viszont csak a bajnokságokra igaz, mert az edzések egyedül karácsonykor szüneteltek. A szakmai munkát Csata Csaba és az idénykezdésre a fővárosból érkezett egykori kiváló játékos és edző, Szabó István Pál felügyeli.

Jóna István

Ettől az idénytől a junior (U20) korcsoportban is indított csapatot az egyesület, ami nem titkolt szándékkal már a felnőtt jégkorong kapuját jelenti. A bajnokságban hét csapat szerepel, melynek egyik újonca az egerszegi Zalai Titánok gárdája. Szabó István Pál értékelésében kiemelte a remek körülményeket, amit sok fővárosi csapat megirigyelhetne, de a játékban van még hova fejlődni a fiúknak:

- A srácok edzésmunkájával nincsen gond, ugyanis munka mellett készülnek hétről-hétre a bajnokikra - hallottuk Szabó István Páltól. - Sajnos kevesen vagyunk és időközben kézsérülés miatt elvesztettük centerünket, Gombos Bencét is. A minőségi játékhoz több variációs lehetőség, hosszabb pad kellene, de így is megpróbálunk minden mérkőzésből tanulni és célunk a fokozatos fejlődés.

A Zalai Titánok csapatai szorgalmasan készülnek és persze játszanak is a bajnokságokban
Fotó: A szerző

A junioroknak azért sem könnyű a dolguk, mert ez a korosztály alkotja az U20-as válogatott magját, akik remekül szerepelve december elején megnyerték a divízió I/B világbajnokságot és az A csoportba jutottak.

A Titánok további korosztályos csapatainál is észrevehető a fejlődés, erről Csata Csaba számolt be nekünk. Elmondta, hogy az U16-os serdülő csapat a várakozásoknak megfelelően szerepel:

- A célunk az volt, hogy a legjobbak közé jussunk a selejtezőkből. Ezt sikerült teljesítenünk és jelenleg a tíz csapatból a hetedikek vagyunk. Szeretnénk a legjobb nyolcba kerülni, de ehhez továbbra is csapatként kell játszanunk, akkor lehetünk eredményesek - váli Csata Csaba.

A serdülőknél az ifj. Ocskay Gábor Akadémia, a MAC, az UTE, a Vasas és a Csíkszereda csapatai emelkednek ki. Mögöttük óriási csata várható az 5-8. helyért. Az U14-es kölyök bajnokságban a Zalai Titánok csapata a II. csoportban szerepel Koós Tibor irányításával. A fiúk teljesítménye ingadozónak nevezhető, hiszen a kötelezőnek mondható mérkőzéseken alkalmanként bukdácsoltak, míg a rangadókon, nehezebb ellenfelekkel szemben kiválóan helytálltak. Ebben a korosztályban a cél, hogy a tavasszal a csoport elején végezzenek. Az U12-es előkészítő korosztálynál Somorácz György irányítja a csapatot. Az elmúlt évben ez az együttes az első osztályban szerepelt, idén viszont csak a B-csoportba neveztek, ahol kiválóan szerepelnek. A legkisebb csapatok közül a minik (U10) Kaposváron és hazai környezetben is játszottak már, az U8-as szuperminik pedig csak januárban játszanak először mérkőzéseket.

Ezeknél a korosztályoknál a Magyar Jégkorong Szövetség versenykiírása szerint minden csapatnak kell rendeznie egy-egy tornát, ahol nem az eredmény, hanem a csapatjátékhoz való szoktatáson van a hangsúly. Az edzők egyöntetűen az elvégzett munkában hisznek és bíznak abban, hogy az Egerszegen felnövekvő fiatalokból egyszer első osztályú játékosok válnak.

A klubnál immár félezer gyereket, szülőt, szakembert számláló zalaegerszegi jégkorong közösség és a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány vezetése a hokisoknak ajándékul a gondoskodás örömét adta a fenyőfa alá. Közös összefogással és támogatók segítségével pedig 1 millió forint értékben vásároltak tartós élelmiszert, amelyet 100 rászoruló család számára juttattak el az ünnepek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!