Sport

2016.11.17. 18:41

Bronz a profik között - Dr. Sáska Szandra aranyérmet is hozott Bécsből

Ismét hallatott magáról dr. Sáska Szandra egerszegi testépítő hölgy, aki most Bécsben járt és első profi megmérettetésén jutott túl, méghozzá sikeresen.

Kerkai Attila

Nem először számolunk be dr. Sáska Szandra eredményeiről, sőt, az elmúlt hetek, hónapokban többször is írtunk róla. Azonban mint mindennek, ennek is oka van, hiszen az őszi testépítő versenyek éppen ezekben a hetekben zajlanak. Nos, az egerszegi sportoló ezúttal Bécsben járt, ahol a 7. WBPF International Austria Cup-on, illetve az 1. Vienna Pro elnevezésű profi versenyen állt a közönség és a bírák elé, méghozzá egyazon napon.

A sportolónő  az ausztriai aranyérmével

A sportolónő immár idehaza számolt be eredményeiről, melyekre ismét büszke lehet. Az WBPF szövetség nemzetközi versenyét megnyerte, míg a profi megmérettetésen harmadikként végzett. A részleteket pedig mondja el ő.

- Tavaly ugyanígy ott voltam a bécsi viadalon, melyet akkor is megnyertem a nyílt sportmodell kategóriában - árulta el dr. Sáska Szandra. - A Vienna Pro viadal viszont most különlegessé tette a bécsi látogatást. Egyrészt, mert profi versenyen először vehettem részt, másrészt pedig ezen már csak az a tíz induló állhatott a zsűri elé a modell kategóriában, akik korábban indultak nemzetközi viadalokon és az első háromban végeztek.

Sáska Szandra az egerszegi rendezésű Zimmermann Kupán áll a pontozók előtt
Fotó: Szekeres Péter

Arra azért kíváncsiak voltunk, vajon a sportmodell és a modell kategória között mi a különbség. Sáska Szandra elmondta, hogy a sportmodell kategóriában izmosabbak a hölgyek, míg a modell kategóriában kevésbé, és más szempontokat is figyelembe vesznek a pontozók, de... Mint a példa mutatja, dr. Sáska Szandra felkészültsége mindkét kategóriában megfelelt a kritériumoknak és a bírók is a legszebb, a legkidolgozottabb testű hölgyek között látták.

- Erős mezőny jött össze mindkét versenyen és remek hangulat uralkodott, ugyanis az érdeklődésre sem lehetett panasz - mesélt még a bécsi viadalról az egerszegi testépítő hölgy. - Szerencsére nem kellett külön készülnöm erre a versenyre, hiszen az ősz a versenyszezont is jelenti. Kis túlzással, minden hét végére jut egy-egy viadal, csak ki kell választani melyik a legmegfelelőbb az ember számára. A budapesti Fittparádé, majd az egerszegi Zimmermann Kupa után tehát edzésből utaztam az osztrák fővárosba, vagy ha úgy tetszik, eleve formában voltam. Ezzel a versennyel viszont befejeztem az őszt és az idei esztendőt is. A folytatásról pedig csak annyit: az legyen meglepetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!