Sport

2016.09.21. 12:40

Mindhárom zalai kézilabda-együttes győzött az NB II nyitányán

Nagykanizsa/Hévíz/Keszthely - Zalai szempontból hibátlannak bizonyult a kézilabda NB II 2016-2017. évi szezonjának rajtja. Valamennyi csapatunk győzelemmel indította az új bajnokságot.

Góth Imre

Nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz-Tolna 33-12 (17-6)

Hévíz 150 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

Hévíz: Molnár A. - Czigány 4, Gácser 4, Berecz 7, Burghardt 4, Fehér 6, Novikova 2. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Kovarszki 2, Borsi B. 2, Papp, Holczbauer 1, Buzás, Belina 1. Edző: Baranyai Norbert

A hévíz csapata belekezdett, 4-0-ra, majd 8-2-re vezettek már a hazaiak és gyorsan tudatosították, hogy csak egyfajta eredmény születhet a nyitó fordulóban. Különösen a védekezés tűnt nagyon egységesnek és látszott már az új szakvezető Baranyai Norbert munkája a támadás variációkon is. Jelentős erő és magassági fölényben voltak végig a hévíziek, valamennyi játékosuk szóhoz jutott és mindannyian jól is szálltak bele a mérkőzésbe. Nyilvánvalóan más célokkal kezdte mind a két gárda a bajnokságot, de összeségében ilyen arányban is megérdemelten győzött az egységes hazai csapat a sportszerű meccsen.

Jók: Fehér (a mezőny legjobbja), Molnár, Berecz, Burghardt.

Fehér Kitti (szemben, a labdával) a Tolna KC elleni találkozón a vendégek számára tarthatatlan volt
Fotó: Pezzetta Umberto

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Nagykanizsai Izzó SE-Bajai KSE 19-18 (10-12)

Csurgó, 50 néző. Jv.: Csányi, Zörgő.

Izzó SE: Zsobrák - Lassú, Pesti P. 1, Vadász 8, Tompek 1, Kiss G. 3/1, Gilitsch 3. Csere: Bátor G. 1, Metzger D. 1, Babati 1, Szakály. Edző: Takács Balázs.

A mérkőzést jobban kezdték a Csurgón megrendezett találkozón a kanizsaiak, hiszen először ők vezettek két góllal, a Bajai KSE aztán megfordította az állást úgy, hogy négy gólos előnyt is kiharcolt. A második játékrészt az Izzó kezdte jobban, gyorsan ledolgozták félidei hátrányukat, azonban a hajrában a bajaiak ismét feljöttek egálra. A végjáték 18-18-as állásnál roppant kiélezett lett: 11 másodperccel a vége előtt időt kért az Izzó edzője, Takács Balázs. Az azt követő támadásból az utolsó passz után a jobb szélen Pesti Péternek sikerült beugrania kapussal szembe, szabálytalan védekezés miatt pedig időn túli hétméterest ítélt meg a játékvezető. A büntetőt Kiss Gergely biztos kézzel értékesítette, ami a kanizsaiak sikerét jelentette.

Jók: Zsobrák, Vadász, Pesti P.

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthely GDSE-Telekom Veszprém II. 28-27 (13-13)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Keszthely GDSE: Pádár Ma. 1 - Kisgéczi 4, Bálványkövi 10, Kránicz, Kovarszki 3, Harnóczy, Baranyai Zs. 4. Csere: Szemerédi (kapus), Mayer 3, Kretz 3, Fülep. Edző: Illés Csaba.

Az első tíz percben felváltva születtek a gólok, innen mentek el a vendégek 7-3-ra. Lélektanilag nagyon fontos pillanatban Pádár kapus minden labdának útját állta, sőt még szemfüles gólt is szerzett távoli lövésből. A hazai támadásokat sikeresen zárták Bálványköviék . A második játékrészben Szemerédi remek védéseiből induló ellentámadásokból háromgólos előnyre tett szert a Keszthely. Néhány perc alatt a lendületes fiatalok ledolgozták hátrányukat és újból csak egy-egy gólra szűkült a különbség. Rendkívül izgalmas végjáték következett, ahol a győzelmet Szemerédi utolsó pillanatban bemutatott parádés védésének is köszönhette a Keszthely.

Jók: Pádár Ma., Szemerédi, Bálványkövi, Kovarszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!