Sport

2016.09.26. 15:30

Forgács szerint ez a bajnokság szorosabb, mint a tavalyi volt

Zalaegerszeg - Ez az, megvan! - jól hallható és érthetően elégedett felkiáltás volt ez vasárnap este a lefújás pillanatában Csató Sándor részéről. A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatának mestere később elmondta: nagy dolog, hogy csapata 0-2-ről döntetlent harcolt ki a Puskás FC otthonában.

Kerkai Attila

Jó mérkőzést játszott a két együttes, bár a megállapítással valószínűleg vitatkozna Szijjártó István, a Pukás Akadémia FC vezetőedzője, aki nem is titkolta elégedetlenségét. Feldúltan nyilatkozott, de ez is érthető a 2-0-ás vezetés után elvesztett pontok miatt.

 

A labdával az egerszegi Szakály Attila, aki csereként játszott hasznosan Felcsúton - az egyenlítő gól előtt ő hozta helyzetbe ForgácsotFotó: Szekeres Péter

Csató Sándor úgy értékelt, hogy együttese az első félidőben nagyon gyengén futballozott, de mi ezzel vitatkoznánk. Szerintünk ugyanis az első húsz percben nagyjából kiegyenlített, nyílt meccset láthattunk, később viszont tényleg a Puskás FC játéka kezdett dominálni, és a 27. valamint a 29. percben szerzett két gólja után még akadtak lehetőségei is. A ZTE csapatán viszont nem éreztük, hogy összeesett volna, a második félidőben pedig tényleg ellenfele fölé nőtt és ennek lett a jutalma a megérdemelt pontszerzés.

S hogy mi történt a csapattal? Ezt már a ZTE csapatkapitányától, Forgács Andrástól kérdeztük, aki a zalaiak második találatát jegyezte. (A szépítés Bobál Gergelyé volt, aki újra fontos gólt lőtt.) Az egerszegiek középső védője a félpályáról indulva szlalomozott lövőhelyzetig, és a hazaiak trénere a felcsúti védekezést így jellemezte: Kabaré...

- Kis túlzás, hogy a félpályáról indultam volna, inkább harcosan megtámadtam az ellenfél csatárát, s úgy szereztem labdát - mondta Forgács a szituációról. - Tény, hogy elindultam, nagyszerű volt Szakály kényszerítője, s nem gondolkodtam túl a dolgot, ezt a helyzetet ott és akkor el kellett lőni. Az első félidőben, főleg a második hazai találat után dominált a Puskás, s az változott meg részünkről, hogy a szünet után nem engedtük sokat a labdához az ellenfelet. Kezdetben ebből nem lettek még helyzetek, de ahogy telt az idő, az hazaiak elbizonytalanodtak. A szépítő gól után éreztem, hogy megzavarodott az ellenfél.

Forgács és a csapat az egyenlítés után rohant a zalai tábor elé és a kék-fehérek a lefújás után is megköszönték a buzdítást szép számban megjelent drukkereiknek. Elvégre a pontszerzéshez az ő segítségük is kellett.

- Az ember bármennyire is a meccsre figyel, nem tudja kizárni a hangokat és mi is végig hallottuk a szurkolókat - mondta ennek kapcsán a csapatkapitány. - Sokat segítettek. Jó úgy futballozni, ha egy labdarúgó érezheti: sokan szorítanak érte.

Forgács Andrással abban egyetértünk: nem érdemes a tabellát nézni... Most 5. a ZTE, de olyan sűrű a mezőny, hogy bármikor lehet zuhanni és előre is lépni sokat.

- Még szorosabb ez a pontvadászat, mint a tavalyi volt, amikor a Gyirmót gyorsan ellépett. Egyetlen meccset sem engedhet ki a kezéből az a csapat, amelyik ott akar maradni az élen. Nekünk is arra kell figyelni, hogy ne hibázzunk - tette hozzá Forgács.

A ZTE FC vasárnap hazai pályán a második Kisvárdát fogadja. Két pont a két csapat között a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!