Sport

2016.08.25. 16:20

Javában készülnek a rajtra a szuperligás zalai tekecsapatok

Zalaegerszeg - Az elmúlt idényben ezüstérmes két Szuperligában szereplő zalai tekecsapat, a ZTE-ZÁÉV TK női, illetve a ZTK-FMVas férfi együttese is javában készül a szeptember első hétvégéjén kezdődő bajnokságra.

Zalai Hírlap Sport

- Nagy változás nem történt a játékoskeretben, bár nem ártott volna, ha többen leszünk - tudtuk meg Baján János edzőtől, amikor a ZTE-ZÁÉV TK háza táján érdeklődtünk a felkészülés állásáról. - Hegedüs Anita Ausztriából hazatérve igazolt hozzánk, Csurgai Anita viszont, a csapat erőssége kismama szerepet vállalt, így egy darabig nem számíthatunk rá. A tavaly sok sérüléssel bajlódó Horváth Katalin sem készült velünk, ő sem lép pályára a ZTE-ZÁÉV-ben. Örvendetes, hogy Pesten rendőrként dolgozó Jandovics Dóra több edzést vállalt, többször számításba vehetem a csapat összeállításánál. Nyolc játékosból kell gazdálkodnom , ami nem sok. Nagyon figyelnem kell a terhelésnél, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot.

A női mezőnyben a Győri Dynamic SE megszűnt, helyére érkezett a Bátonyterenyei TK. A hölgyeknél a kellő mérkőzés szám biztosítása érdekében továbbra is lesz rájátszás, a ZTE-ZÁÉV együttese a dobogón szeretne végezni. Az Európa Kupában tavaly másodikak lettek a lányok, s az idén is szeretnének jól szerepelni.

A legnagyobb erősítést kétségkívül Farkas Sándor visszatérése jelenti Egerszegre
Fotó: Katona Tibor

- Jó lenne idén még jobban megszorongatni a bajnok Rákoshegy I. csapatát, de erre akkor lesz reális esélyünk, ha keveset, vagy egyáltalán nem botlunk, és Egerszegen nyerünk a bajnok ellen - tette még hozzá Baján János.

- Visszatért hozzánk a sokszoros válogatott Farkas Sándor - örvendezett Fehér László, a ZTK-FMVas edzője, hiszen a férfi csapatot is felkerestük. - Kölcsönbe érkezett hozzánk Cseh Bence Szentgotthárdról, a kölcsönkenyér pedig visszajár, így a nálunk kevesebbet szereplő Pákai Zsolt Szentgotthárdra került. Ifjúsági vonalon kevesen vagyunk, ide még igazolni szeretnénk. Magamról szólva, ugyan megvan az érvényes sportorvosim, de játékosként már csak nagyon rendkívüli esetben lépnék pályára, ugyanis kívülről szeretném segíteni a csapatot.

A férfiak mezőnyében nem lesz rájátszás, így aztán a nagy botlások nem férnek bele a bajnokságban. A mezőny további kiegyenlítődésen ment keresztül. A Szeged szerb játékosokkal erősített, a Répcelak, a Ferencváros, és a a Győr is harcban lesz a dobogóért az igazolások után.

A ZTK-FMVasnál továbbra is az éremszerzés a cél, ami a kiegyenlített mezőnyben nem lesz könnyű feladat.

- Tavaly gyengébben szerepeltünk a nemzetközi porondon, idén az Európa Kupán keresztül szeretnénk eljutni a Bajnokok Ligájába. Jó lenne ott a legjobb négy közé kerülni, ami viszont egyben nagy bravúr is lenne a részünkről - vélekedett Fehér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!