Sport

2016.07.08. 18:40

Szeretnének végre aranyérmet is nyerni

Csesztreg - Az ezer lelket sem számláló falu futballcsapata a megyei bajnokság első osztályában második lett. Az ezüstérmet a közelmúltban vehette át a gárda.

Bóbics László

A csapat folyamatosan jól teljesít, hiszen az elmúlt öt esztendő során négyszer a dobogón végzett az osztályban.

A Csesztreg 2015/16-ban ezüstérmes, megyei I. osztályú labdarúgócsapata. A hátsó sorban jobbról a negyedik Fentős Pál vezetőedző
Fotó: Kopecskó János

- Végig harcban voltunk az aranyért, de a hajrában hazai pályán kikaptunk a Hévíztől - emlékezett Fentős Pál, a csesztregiek trénere, aki a megyei bajnokság Alex Fergusonja is lehet, hiszen több évtizedes edzői munkásságának jelentős részét a helyi csapatnál töltötte. - Bármi lehetett volna ennek a meccsnek a végeredménye, de a vendégek többet tettek a sikerért, és nem érdemtelenül nyertek. Mondtam a fiúknak, hogy ne adjuk fel, még nincs vége a szezonnak, de sajnos nem fogadtak szót. Így hiába botlott a Hévíz, nem éltünk a lehetőséggel De ez már történelem. Az elmúlt évek sikerei arra ösztönöznek bennünket, hogy folytassuk a menetelést, és ha lehet, nyerjünk végre aranyat is. Nem lesz egyszerű, mert ahogy hallom, 4-5 csapat is pályázik erre a medálra. Mi továbbra is a helyi erőkre építünk, a fiataloktól Nagy Martin és Makai Róbert kerül az első csapat keretébe. A térségből szeretnénk még esetleg 1-2 játékost igazolni. A tavaszunk gyengére sikerült, ekkora üresjáratot még egyszer nem engedhetünk meg magunknak. A keret szorgalmas és jó képességű játékosokból áll. Ha sikerül még egy kicsit aktívabbá tenni a gárdát, futballszerető közönségünknek sok szép élményt adhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!