Sport

2016.07.07. 16:40

Roncsderbi ob-futam Gyenesen - Több mint félszáz versenyzőt várnak vasárnap

A remekül sikerült kustánszegi roncsderbi verseny után július 10-én, azaz vasárnap Gyenesdiáson rendezik meg az országos bajnokság következő futamát. A szervezők 50-60 fős mezőnyt várnak a tíz kategóriába és kiélezett küzdelmekre, borulásokra számítanak a Faludi utcai pályán.

Kerkai Attila

A gyenediási roncsderbi ob-futam 10 órától az időmérőkkel indul, 11 órától pedig már futamokat rendeznek. Ezekben még inkább az ifjúsági korosztályok képviselői indulnak, viszont ebédidő után már jönnek a nagyok . Vagyis, a különböző széria kategóriák: Ladák, szöcskék és egyéb látványosságok. A szervezők a férfiaknak és nőknek külön kerékcserélő versenyt terveznek, hogy ne csak a pályán belül mérjék össze tudásukat, de azon kívül is bizonyíthassanak.

Maradva az autósportoknál, Nyirádon került sor a ralikrossz országos bajnokság 5. fordulója. A 150 fős mezőnyben ott voltak a Zalaegerszegi AMSE versenyzői is.

Látványos versenyeket várnak Gyenesdiáson. A kép egy korábbi, kustánszegi viadalon készült
Fotó: Archív/Pezzetta

A Suzuki Kupában indult Lakatos Dominika egész hétvégén a középmezőnyben autózva került döntőbe, ahol a meleg már megviselte az autót, a jármű visszalassult, így Dominika a negyedik helyet tudta megszerezni. A Magyar Kupa 1400 kcm alatti kategóriában versenyző Lakatos Lénárd szinte technikai és egyéb problémák nélkül teljesítette a hétvégét, ami a végső győzelmet eredményezte számára. Szintén a Magyar Kupában, de az 1600 kcm-es kategóriában állt rajthoz Siebel Balázs, aki egész hétvégén kiválóan teljesített, és minden futamot megnyerve a végső győzelem is az övé lett. Szintén ebben a kategóriában indult Klitza David, aki már nem volt ilyen szerencsés: egy rajtbaleset és egy fenntartás akadályozta, és a tizedik helyet tudta végül megszerezni.

A Super Touring Cars 2000 kcm alatti kategóriában indult Kovács László rendkívül népes mezőnyben technikai problémája ellenére is a 11. helyen végzett. A 2000 kcm feletti kategóriában Vörös Vilmos hétvégéjét is technikai problémák nehezítették, így a 15. helyen végzett.

A Junior Kupában indult Szabó Bulcsú az 5. helyen ért célba, édesapja, Szabó Szilárd az Astra Kupában a 3. helyet szerezte meg.

A versenyzőket is és az autókat is megviselte a kánikula, de most egy hosszabb szünet következik, mely idő alatt az autókat is fel lehet majd készíteni újra a hátralévő két futamra. A bajnokság szeptember 24-25-én folytatódik Máriapócson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!