Sport

2016.03.25. 17:37

ZTE FC – NK Rudar Velenje: Kevés helyzet, igazságos döntetlen

A ZTE FC a válogatott szünetet kihasználva pénteken délután edzőmérkőzést játszott a szlovén élvonalban szereplő NK Rudar Velenje csapata ellen. A vendégek jelenleg a 9. helyen állnak a Prva Ligában. A szlovén csapatban a második félidőben jutott lehetőséghez, a tavaly még a ZTE-ben futballozó Denis Grbic.

Jóna István

ZTE FC – NK Rudar Velenje 2-2 (2-1)

Zalaegerszeg, 100 néző

Jv: Molnár Attila

ZTE FC: Szappanos (Kovács 45.) – Sundas (Króner 45.), Gyagya, Forgács, Szalkai (Szakály 45.)-  Babati (Ekker 60.), Koller, Bedi, Wittrédi (Végh 78.), Gottfried (Daru 45.), - Horváth R.(Városi 67.) Edző: Csank János

Gólszerzők: Wittrédi (15’), Babati (45+1) ill: Eterovic (21’), Krcic (71’)

Az első negyed óra eseménytelen mezőnyjátéka után Wittrédi szerzett vezetést a hazaiaknak, Babati, kapusról lepattanó lövése után. A 21. percben egy középpályán eladott labdából indulhatott a vendégcsapat és a kapust is kicselezve Eterovic egyenlített. Az első játékrész végén Wittrédi indításából Babati viharzott el a jobb szélen és szerzett vezetést a nagyszünet előtt a ZTE-nek. A félidőben mindkét mester négy játékost cserélt. A hazaiak próbáltak irányítani, de nehezen szervezték a játékukat. A 71. percben egy kontra végén egyenlítettek a vendégek.

Az erősen közepes színvonalú találkozón az első félidőben a ZTE, míg a másodikban a Velenje játszott harcosabban. Továbbra is kevés a kapura lövés és a helyzet zalai oldalon, amin mindenképpen javítaniuk kell a következőbajnokiig.

Zárásként egy időpont változás a ZTE FC menetrendjében. A televízió újabb zalaegerszegi mérkőzést tűz a képernyőjére. Így a 23. fordulóban az eredetileg április 16. szombaton 19:00 órára kiírt Swietelsky-Soproni VSE elleni mérkőzést új időpontban, április 17. vasárnap 18:00 óra rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!