Sport

2016.03.15. 12:54

Hiányzókkal Pakson: Balmazovic sem játszik

Zalaegerszeg - Folytatódik a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában az alapszakasz, annak is a hajrája. Szerdán a Zalakerámia-ZTE KK annak a Paksnak lesz a vendége, amely a zalaiakhoz hasonlóan a legutóbbi fordulóban kikapott. A betegséghullám sújtotta ZTE KK-ra ismét rangadó vár, hiszen a második fogadja a harmadikat.

Kerkai Attila

A ZTE KK a Soprontól, míg a Paks a Nyíregyházától szenvedett vereséget szombaton, ami a forduló legnagyobb meglepetése is volt. Ha nem lett volna a két csapat vesztes mérkőzése, akkor a szerdai találkozó egyben az alapszakasz első helyéről is dönthetett volna, ám úgy tűnik, hogy ezt most már a Szolnok szerzi meg. A ZTE KK együttese természetesen tovább harcol a második pozícióért, csakhogy akadnak gondok az együttesnél. Kedden Bencze Tamás vezetőedző kellemetlenségekről számolt be, hiszen csapatának most már egyre több tagja betegséggel küzd. Mi több, elmondása szerint Stefan Balmazovic a kórházban is járt, ahol infúziót kapott, hiszen annyira ledöntötte a lábáról a vírus. Nem túl jó előjelek ezek a szerdai találkozó előtt...

A két együttes decemberi, egerszegi találkozóján a ZTE KK 83-69-re győzött. Az akkori főszereplők szerdán is találkoznak, középen Djordje Pantelic, az egerszegiek kulcsjátékosa, aki akkor is remekelt, mellette Ryan Watkins (balról) és Christopher Dunn, a paksiak két amerikai kosarasa
Fotó: Katona Tibor

- A múlt héten még csak Kinney és Govens betegeskedett, de mostanra alig maradt egészséges kerettagunk - vázolta a helyzetet Bencze Tamás. - Pantelic, Kerpel-Fronius, Velkey és Fekete, aki egyelőre még nem jelezte, hogy beteg lenne, mindenki más kisebb-nagyobb gondokkal küzd. Olyannyira, hogy Balmazovicot a kórházban kezelték, és biztosan nem játszik majd Pakson. Nem kockáztatjuk meg a szerepeltetését, hiszen sorozatban jönnek majd az újabb meccsek. Említhetem a két amerikai hátvédünket is, akik a szombati találkozón nem voltak százszázalékos állapotban. Ha nem így lett volna, biztosan legyőzzük a Sopront, de az a meccs már elment, és előre kell néznünk.

A vezetőedző a hiányzókkal kapcsolatban azt még elmondta, hogy a csapatkapitány Gáspár Dávid sem áll a rendelkezésére. Most egy új kezelést kap a sérült térdére, aminek a segítségével reményeik szerint nagyjából egy hét múlva rendbe jöhet. Mint a szakvezető is jelezte, nagy szükségük lesz a bajnokság hátralévő részében Gáspárra is.

A Pakshoz visszatérve, a házigazdákat valószínűleg nem dicsérték meg a nyíregyházi vereségért, a ZTE pedig semmit sem ad fel...

- A nehézségek ellenére a legtöbbet akarjuk kihozni a találkozóból - jelentette ki Bencze Tamás. - A Paks erős csapat, főleg az alsó posztokon lévőket kell majd levédenünk, ugyanakkor improvizatív is a játéka a Duna-parti együttesnek. Pakson ebben a szezonban még nem nyert senki, ez is jól mutatja, hogy hazai pályán meglehetősen erősek a Tolna megyeiek. Egyet ígérhetek: semmit sem adunk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!