Sport

2016.03.11. 12:01

Bencze Tamás: Mindenképpen rangadó következik

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának alapszakaszából már csak három forduló van hátra. A Zalakerámia-ZTE KK szombaton (18.00) hazai pályán olyan csapatot fogad, amely egyedüli a teljes mezőnyben, melyet a zalaiak ebben a szezonban még nem győztek le. A Sopron érkezik.

Kerkai Attila

Bizony és ez igaz: a most zajló szezonban eddig egyetlen csapat van, melyet a ZTE KK nem tudott legyőzni és ez a Sopron. A bajnokságban decemberben hosszabbításos mérkőzésen, de végül Sabáli Balázs együttese örülhetett (79-77), majd szűk egy hónapja, a Magyar Kupa negyeddöntőjében is SKC-siker született (72-65). Azt nem állítjuk, hogy kettőzött erővel készülne a zalai együttes, az viszont biztos, hogy nyerni akar...

Darrin Govens a Magyar Kupa-találkozón tör a kosár felé. Az amerikai fiú kiheverte betegségét
Fotó: Szekeres Péter

- Mindenképpen rangadónak nevezném ezt a találkozót, hiszen jó csapat a Sopron, amely még harcol az ötbe kerülésért és az a tény, hogy eddig kétszer legyőzött minket, még érdekesebbé teszi kettőnk mérkőzését - vázolta a legfőbb indokait Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. - Eddigi két találkozónkon kevés pont esett, ami a jó védekezéseket dicséri. A bajnoki találkozón Kinney korán kivált, de így is csak a hosszabbításban kerekedett felül a Sopron, a kupáról viszont felemás érzéseim vannak. Sok helyzetet alakítottunk ki, de a dobásaink nem jöttek be, s ahogy ellépett az ellenfél, hiába jöttünk fel, nem adta ki a kezéből az előnyt. Most viszont itthon játszunk és szinte biztos, hogy sokkal jobban dobunk, ezért optimista vagyok. Nincs mitől félnünk, de nagyon nehéz találkozó jön.

A ZTE KK minden tagja egészséges - már... Szerdán Jászberényben ugyanis Darrin Govens betegen játszott, enyhe hőemelkedéssel, de Bencze Tamás szerint szükség volt a játékára, még úgy is, hogy az amerikai fiú a szokottnál is többet hibázott, de ez éppen a betegségéből fakadt. A szakvezető pedig ezen a ponton tett egy megjegyzést.

- Govensnek játszania kellett, sőt a végén az ő pontjai kellettek a siker bebiztosításához - hallottuk Bencze Tamástól. - Az elvárás nagy velük szemben, ám senki ne feledje, hogy ezek a srácok sem gépek. Olykor elfáradnak és hibáznak, vagy megbetegednek. Govens pihent, gyógyszereket kapott, de szombaton számítok a játékára.

A 24. forduló további párosítása: MAFC-Jászberény 16.00, Nyíregyháza-Paks 16.30, Kecskemét-Kaposvár 17.00, Körmend-PVSK 18.00, Falco KC-Alba Fehérvár 18.00, Szeged-Szolnok 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!