Sport

2016.02.05. 12:32

A születésnapos is betalált: a ZTE FC 6-1-re nyert

Lipót - A ZTE FC labdarúgó csapata gólzáporral zárta le ötnapos edzőtáborát: az egerszegiek 6-1-re győzték le a szlovák II. osztályban szereplő Szenc együttesét.

Kerkai Attila

ZTE FC-Szenc (szlovák II.) 6-1 (3-0)

Lipót, 100 néző.

ZTE FC: Szappanos (Kovács D. - Bailo (Simonfalvi), Gyagya (Forgács), Króner (Patvaros), Szalkai (Gottfried) - Nagy T. (Hegedüs), Koller (Wittrédi), Szakály A. - Ekker (Végh), Horváth R., Városi (Fujsz). Vezetőedző: CSank János .

Gólszerzők: Horváth R. (3), Koller (11-esből), Szakály (11-esből), Végh.

Pénteken harmadik felkészülési mérkőzése következett a ZTE FC NB II-es együttesének a lipóti edzőtáborban. Papíron ez a találkozó ígérkezett a legnehezebbnek, hiszen a szlovák II. osztályban érdekelt Szenc volt az ellenfél, hogy aztán éppen ez legyen a legkönnyebb meccse Csank János csapatának...

Horváth Roland (a labdával) egy korábbi találkozón. Pénteken háromszor is bevette a kaput Fotó: Szekeres Péter

Az előző kettőn ugyanis két döntetlent értek el a zalaiak, azonban Pénteken már a találkozó elején Horváth Roland megszerezte a vezetést majd két büntetővel a szünetre már 3-0-ra vezetett a ZTE FC. Az ellenfél fiatal együttes volt sé sokkal nyíltabban is futballozott, a védekezését feljebb tolva, mint előzőleg a héten a Nagymegyer (szlovák III.) és a Sepsiszentgyörgy (román III.). A ZTE FC játékosainak így nagyobb területek nyíltak, s ezt jól is használták ki. A második félidőben Horváth R. lőtt még két gólt, a végeredményt pedig a fiatal Végh Gábor állította be, aki duplán ünnepelhetett: előző nap lett 18 éves, a csapattól pedig egy tortát kapott. Ő pedig mindezt pénteken góllal hálálta meg...

A ZTE FC edzőtábora ezzel lezárult, a harmadik találkozó lett tehát a legsikeresebb. Ami biztató, hogy sérülése után Városi Viktor is egyre többet mutat, de az is, hogy Horváth Rolandnak most a góllövés is ment, s nem csak a helyzetbe kerülés. Csank János az öt nap alatt lejátszott három találkozón mindenkinek egyforma terhelést biztosított. Mostantól a rajtig már ahzai környezetben készül a ZTE FC együttese a rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!