Sport

2016.01.12. 18:12

Jól sikerült az ősz Zalakomárban

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó II. osztály Déli csoportjában a Flexibil-Top Zalakomár ESE együttese telelhet az élen. Előnye négy pont az őket üldöző Pölöskével és Gutorföldével szemben.

Zalai Hírlap

Büszkék is lehetnek a komáriak a falu csapatára, hiszen évről évre írták át a helyi sporttörténelmet, ezzel állandó jó hírt hoztak és hoznak a településnek. Az egyesület az elmúlt két bajnokságban csak egy hajszállal csúszott le az aranyról, ennek ellenére Tóth-Pajor Mátyás, a sportkört immár 12 éve társadalmi munkában vezető elnöke nagyon örül, hogy a tudatosan felépített munka beérni látszik.

- Amikor felkértek az egyesület vezetésére, az volt a célom, hogy fegyelmezett, kulturált csapatok versengjenek Zalakomár színeiben. - kezdte az egyesület vezetője, amikor a csapat eddigi teljesítményéről kérdeztük. - Ez úgy gondolom, sikerült, és még nagyon szép eredmények is párosultak hozzá. A focisták mellett a falu teke- és asztalteniszcsapatai is nagyon jól szerepelnek.

- Összességében valahol mindenki várta, hogy mikor kerülünk az élre, de ezért nagyon sokat kellett a háttérben is tevékenykedni - folytatta az elnök. - A kitűzött cél az első három hely valamelyike volt minél több fiatal beépítésével, amit maximálisan elértünk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy rengeteg a helybeli játékos, és az utolsó két nagyon fontos bajnokit úgy tudtuk megnyerni, hogy csak két nem helyi labdarúgó volt a kezdőcsapat tagja. Ezt nem sok együttes mondhatja el magáról. Jelenleg ebben látom csapatunk legfőbb erejét. Nem jogosak azok a kritikák, amelyek szerint nagyon kevés a helyi játékos a csapatban. Meg kell említenem, hogy ifjúsági csapatunk ismét az élen végzett az őszi szezonban is, úgyhogy látok előrelépést a zalakomári fociban és azon leszünk, hogy ezeket a lehetőségeket a falu javára fordítsuk. Azért is, mert a sportkör mozdítja meg rendszeresen a legnagyobb tömeget a településen. Mindezek nem jöttek volna össze az önkormányzat támogatása nélkül, valamint, ha nincs a név-adó szponzor cég állandó segítsége, melynek ügyvezetőjét Kutasi Tamást nagyon magával ragadta a helyi foci légköre és a jó baráti társaság. A célunk tavasszal az lesz, hogy megnyerjük a bajnokságot, úgy gondolom, erre minden esélyünk megvan. Meg kell még említenem, Mutter Attila vezető-edző jól végezte a dolgát, aki már ötödik éve felelős a szakmai munkáért. Bátran nyúlt minden évben a fiatalokhoz és egy igazi helybeli gárdát sikerült összeraknia.

A zalakomáriak támadója, Madarász Zoltán (jobbra) 15 góljával nemcsak a házi góllövőlistán, hanem összesítésben is az élen áll
Fotó: Szakony Attila

- Amennyiben a szezon végén sikerülne az élen végezni, tervben van-e a magasabb osztályban való indulás?

- Most vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt lehet tervezni. Tavaly szerettünk volna serdülőcsapatot indítani (nagyon sok gyermek van, akit az ifjúsági bajnokságba nem nevezhetünk, de szeretne focizni), akkor nem jött össze. Egyeztettem a polgármesterrel, ő pozitívan állt az elképzeléshez, remélem támogatni is fogja az előrelépést, ez az egyik feltétele, hogy el tudjunk indulni a megye I-ben. Több játékos jelezte, hogy szeretné magát kipróbálni felsőbb osztályban. A vezetőséggel abban maradtunk, hogy a feltételeket megpróbáljuk megteremteni, ha minden úgy alakul elindulunk az első osztályban, de minél több helyi játékossal, ezzel is példát kívánunk mutatni a többi településnek. Mindenáron nem akarunk a kereten változtatni, ezért még fel kell mérnünk az első edzésen a játékosok közül ki tart velünk a nyáron ebben a célkitűzésben és csak utána kívánunk igazolni, erősíteni, ha szükséges. Ami biztos, hogy a télen nagy mozgás nem várható.

Mutter Attila, a zalakomári csapat trénere a következőképpen látja az együttes őszi teljesítményét.

- Amikor átvettem a csapatot volt egy zalakomári magja, egy-két más településről érkezett, meghatározó tudású játékossal. Ezen nem kívántam változtatni, mivel tudtam, hogy a helyiek sokkal többet tudnak tenni szívből a falujukért. Próbáltam minél nagyobb számban beépíteni a csapatba a zalakomári játékosokat, ez úgy gondolom nagyon jól sikerült, és jó közösség kovácsolódott össze. Ez az őszi szezon mindegyiknél jobban sikerült, amit az eredmény is jól tükröz, mellyel elégedett is vagyok, elismerés a fiúknak. Bár voltak nehézségeink a nyáron, de azok gyorsan rendeződtek. Azon a két mérkőzésen ahol kikaptunk, így utólag látva ki lehetett kapni.

- Milyen céljaik vannak a szezon hátralévő részére?

- A tavasszal azt várom, hogy egy jó felkészüléssel az élen tudunk maradni, bár nem lesz egyszerű, mivel biztos majd mindenki bennünket szeretne legyőzni. Nagy változást a keretben nem tervezünk, hacsak valaki el nem igazol. Legfőbb célom, hogy a játékosok minden mérkőzés előtt fejben, rendben legyenek, szerintem erőnlétben nem lesz gond, mivel a téli felkészülés valamiért eddig mindig jobban sikerült, mint a nyári.

- A felkészülést jövő héten kezdjük - folytatta a szakvezető a tavaszi előkészületekkel kapcsolatban. - Heti hármat edzünk, kinti futásokkal és mivel a feltételeink csak a termi edzéseket engedik, ott próbáljuk a kondíciót a legjobb szintre hozni. Ezen kívül várhatóan hat edzőmérkőzést is játszunk.

A Flexibil-Top Zalakomár házi góllövőlistája:

15 gólos: Madarász Zoltán.

11: Horváth János.

2: Csalló István, Szefcsik Péter.

1: Fábián Sándor, Fenusz Tamás, Horváth László, Kovács Tibor, Tarnóczai Gergő, Tóth-Pajor Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!