Sport

2016.01.22. 07:34

Horváth-Mérksz Gabriella ismét tarol Angliában

Újabb sikerekkel büszkélkedhet az a zalaegerszegi lány, akinek eredményeiről már korábban is beszámoltunk. A Hagyma Gym SE versenyzője az elmúlt heteket itthon töltötte, elutazása előtt látogattuk meg.

Németh Diána

- Most engedélyt kaptam arra, hogy kicsit élvezzem a hazai ízeket. Persze csak mértékkel. Teljesen normális, ha az ember az ünnepek alatt felszed néhány kilót, bár én ezt most sem hagyom, ledolgozok mindent- mondja az ifjú hölgy. A konditermet nap, mint nap látogatom, de természetes, hogy emellett igyekszem a családdal minél több időt tölteni.

Gabriella az elmúlt egy évben 5 versenyen vett részt, melyekből 2 nemzetközi szintű volt:

Harmadik helyezést ért el UK Nationals-en, ezután megnyerte az English Grand Prix-t, majd bekerült a madridi Arnold Classic legjobb 15 lánya közé, ahol zsűri az előkelő 12. helyre rangsorolta. Anglia legnagyobb szintű versenyén a British Final-on a dobogó 3. fokára állhatott, amivel kvalifikált az idei legszínvonalasabb fitness bajnokságokra. Ezt követte Liverpoolban az Amatőr Olimpia, ahol 5. helyezést ért el.

Fotó: Zalai Hírlap

-A legemlékezetesebb számomra az Arnold Classic, Európa legnagyobb fitness eseménye, mert az volt életem első nemzetközi versenye. A cél az a top 15 volt, szerencsére sikerült bekerülnöm. A 12. helyemmel pedig nagyon elégedett vagyok. Kiemelném még a második nemzetközi megmérettetésemet, az Amatőr Olimpiát, ahonnan már jobb eredménnyel tértem haza.

-Minden rangos verseny ad egy visszaigazolást, hogy jó úton vagyok és jó sportba kezdtem- folytatja a testépítő. Növeli az önbizalmamat, ami által minden alkalommal már sokkal könnyedebben, felszabadultabban tudok teljesíteni a színpadon. Egy biztos, hogy a sok munka kifizetődik.

Gabi már most teljes erőbedobással készül a következő versenyszezonra. Külföldön Matrof Zoltán testépítő, valamint Helen és Sean segíti a felkészítésben,akiknek –mint mondja - mindmáig sokat köszönhet.

-Mindig van hova fejlődni, amiért mindent meg is teszek. Remélem meg lesz ennek is az eredménye és 2016-ban még jobb eredményekkel öregbíthetem Zalaegerszeg hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!