Sport

2015.10.25. 14:46

Közel 500 kilométert futottak le a karosiak

Zalakaros - A helyi futóklub tagjai és a hozzájuk csatlakozó diákok is magukénak érezhetik a sikert, hiszen a szombaton második alkalommal rendezett Országfutás keretében több mint 53 ezer kilométert gyűrtek le a lelkes résztvevők.

Pásztor András

A zalakarosi Futrinkák Futóklub csapata és a hozzájuk csatlakozó felnőttek és gyerekek ebből közel 500 kilométert vállaltak magukra. A klub tagjai szombat délelőtt Nagykanizsáról, az Erzsébet térről indultak, majd Csapin és Galambokon át vezetett útjuk. A gyerekek és szüleik itt csatlakoztak a futókhoz, hogy az utolsó néhány kilométert közösen tegyék meg.

– Az Országfutást idén tavasszal, március 14-én hirdették meg először, most pedig az 1956-os forradalom és szabadságharc apropóján másodszor lehetett körbefutni az országot – mondta Antal Anita, a karosi csapat oszlopos tagja, aki hozzátette: a rendezvény bizonyos értelemben kötődik a nemzeti ünnepekhez, ám a program elsődleges célja a mozgás népszerűsítése.

Mint kiderült: a zalakarosi futókat egy soproni fiatalember is erősítette, aki a fürdővárosi családi pihenés keretében vágott neki a távnak.

– Mintegy másfél évtizedes kihagyás után, három évvel ezelőtt kezdtem újra futni, azóta viszont képtelen vagyok leállni – jegyezte meg a soproni Hanzséros Róbert, akinek kellemes délelőtti kikapcsolódást jelentett Kanizsa-Karos távolság. – Jó volt így felfedezni a környéket, futás közben volt időm szemlélni a zalai tájat. Az emelkedők nem okoztak gondot, azokból Sopron környékén is bőven akad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!