Sport

2015.10.28. 09:38

A zalai klubok a vitorlázórepülő modellek bajnokságán is nagyon jól szerepeltek az idén

Zalaegerszeg – Az idei modellező versenyévad utolsó országos bajnokságát a tapolcai reptéren rendezték meg, melyen a két zalai klub, a ZVMK és a Zalalövő MK csapatai is részt vettek.

Kerkai Attila

Az első napon az F1H osztályú, vitorlázó repülőmodellek versenyén a ZVMK ifi versenyzői kiemelkedően szerepeltek, egyéniben és csapatban is egerszegi győzelem született. Másnap, az F1K szénsavmotoros repülőmodellek versenyén már nem csak az ifik, de a felnőttek is remekeltek. S ami a legfontosabb: mindkét zalai klub versenyzői szereztek bajnoki címeket és helyezéseket, ami rendkívül örömteli.

Az F1H ifjúsági számban f győztes ZVMK-csapat, balról Farkas Mátyás, Tóth Máté, Tóth Balázs

A zalaiak eredményei.

F1H ifjúsági egyéni: 1. Tóth Balázs (ZVMK), 2. Farkas Mátyás (ZVMK), 3. Tóth Máté (ZVMK).

F1H felnőtt egyéni: 3. Szteblák Tamás (ZVMK).

F1K ifjúsági, egyéni: 1. Borkovits Bálint (ZVMK), 2. Helle Richárd (ZVMK), 3. Szabadics Kolos (ZVMK), 5. Srágli Dávid (Zalalövő), 6. Kovács Mátyás (Zalalövő).

Az F1K ifi szám egyéni dobogósai, balról Helle Richárd, Borkovits Bálint és Szabadics Kolos

F1K ifjúsági csapat: 1. ZVMK (Borkovits Bálint, Helle Richárd, Szabadics Kolos), 2. Zalalövő MK (Srágli Dávid, Kovács Mátyás, Gombás Áron)

F1K egyéni felnőtt: 1. Szteblák Tamás (ZVMK), 2. Marton Szabolcs (Zalalövő), 3. Merth Miklós (Zalalövő), 6. Lenek László (Zalalövő).

F1K felnőtt csapat: 1. Zalalövő MK (Marton Szabolcs, Merth Milkós, Lenk László).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!