Sport

2015.09.14. 12:07

Jól szerepeltek a hévízi íjászok

A Közép Európa Kupa pályaíjász versenysorozat hazai fordulóját, egyben döntőjét rendezték meg Hévízen hétvégén. A két napos verseny során közel 80 íjász versengett.

Keszey Ágnes

Öt ország – köztük hazánkban Hévíz rendezi meg a versenysorozat döntőit. Horvátországból, Szlovéniából, Szerbiából, Romániából, Ausztriából érkeztek versenyzők, s a magyar válogatott több tagja is rajthoz állt. Az összesen közel nyolcvan versenyző részvételével zajló döntő a magyar pályaíjász versenysorozat zárórendezvénye, a sportág hazai legnagyobb versenye.

– A pályaíjászat során adott távolságból adott fajtájú íjakkal lőnek a lőlapra a versenyzők. Itt kadet és felnőtt korosztályból versenyeznek, olimpiai csigás versenyíjjal lőnek. Csakúgy, mint az olimpián, 70 méter távolságra céloznak- mondta el lapunknak Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke.

A fürdőváros sportegyesületében öt éve foglalkoznak íjászattal, két versenyzőjük már a magyar utánpótlás válogatott kerettagja. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Hévíz adhatott otthont a versenynek.

A hévíziek közül Pálmai Attila csigás felnőtt, Dancsák Dénes, Szüts Mátyás és Bencsik Márk olimpiai kadet kategóriában indult.

A szombati rangsoroló versenyből az első nyolc jutott tovább a vasárnapi fordulóra.

– Az első napon a hévízi íjászok közül Bencsik Márk tizedik  helyen végzett, Szüts Mátyás nyolcadik, így Mátyás bekerült a vasárnapi kieséses fordulóba. A vasárnapi napon a szett rendszerű kieséses szakaszban a horvát Alen Remartól 5-3-ra kikapott Mátyás, így nyolcadik helyen zárt. Vasárnap rendeztük meg a csapatversenyt is, Bencsik Márk Regőczi Petrával állt rajtvonalhoz kadet korosztályban. A bronzéremért folytatott szett rendszerű versenyben negyedik helyen végeztek, egy lövésen múlt a dobogó harmadik foka – összegezte Bencsik Péter a hévízi versenyzők szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!