Sport

2015.09.16. 16:18

A ZTE javított, az NTE rontott eddigi mérlegén a női NB II-ben

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - A harmadik fordulót rendezték meg az elmúlt hétvégén a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában. A két zalai csapat közül a ZTE először győzött, az NTE pedig először kapott ki.

Kühne László

PVSK - ZTE Angels FC 0-10 (0-6)

Pécs, 50 néző. Jv.: Szatmári.

ZTE: Fülöp Harmath, Kovács ( Gerencsér), Szalai Gáspár, Király Gángó, Szegedi Kerkai, Bogdán (Lukács), Lempeg. Edző: Kostorják Zsolt.

Gólszerzők: Bogdán (3), Király (2), Gáspár (2), Kerkai, Gángó, Szalai.

Az utolsó helyezett pécsiek otthonában tíz perc után már vezetett a zalai együttes, de az első kapott találat után még nem roppant össze a baranyai együttes. Harminc perc után zsinórban ötször rezgett a PVSK hálója. Fordulás után sem vett vissza a tempóból a ZTE. A játékrész elején és végén kétszer voltak eredményesek az egerszegiek a szerény képességű hazaiak ellen. A ZTE FC ezzel megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

A ZTE két lejátszott mérkőzésből szerzett 3 pontjával az 5. helyen áll a hétcsapatos Nyugati-csoport tabelláján. A hétvégén a zalaiak Magyar Kupa mérkőzést játszanak az NB I-es Szeged ellen.

Jók: a teljes zalai csapat.

A nagykanizsai Hozlár Edina (pirosban) támadja az ellenfél kapusát az NTE egy héttel ezelőtti, a DAC Unió elleni, hazai környezetben lejátszott mérkőzésén. Fotó: Szakony Attila

Videoton FC - Nagykanizsai TE 1866 6-1 (3-0)

Székesfehérvár, 50 néző. Jv.: Becséri.

NTE: Balassa Sz. Balassa D., Takács P. (Balogh), Somogyi, Veres (Vittman) Balassa A., Szabó, Szollár, Takács D. Halász, Hozlár. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Tari (2), Kiss P. (2), Trampler, Szehofner, illetve Balogh E.

A kanizsaiak a fehérvári találkozón mentálisan illetve játékban sem voltak topon, és mindez már a mérkőzés elején kiütközött, hiszen a hazaiak gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. Innen kellett a vendégeknek visszajönniük fejben is és a második játékrész első felében rendezte is valamelyest sorait az NTE csapata. Majd ismét jött egy ötperces periódus, melyben az ellenfél kihasználta a zalaiak valamennyi hibáját, így a szépítésük már csak egy nagy különbségű vereség kozmetikázására volt elegendő.

A Videoton győzelmével élre állt a csoportban, az NTE pedig három találkozón gyűjtött 6 pontjával a harmadik helyet foglalja el jelenleg.

Jók: a kanizsaiaktól senki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!