Sport

2015.08.12. 13:36

Szimacsek Tibor labdarúgó hatvanöt éves

Zalaegerszeg - Tíz évig volt a ZTE első NB-I-es csapatának kiváló labdarúgója, aki a napokban ünnepelte 65. születésnapját. Népszerűségét soha nem vesztette el, tudta, hogy a közönséget ki kell szolgálni játéktudásával, odaadó küzdeni akarásával.

Kis János

Szimacsek Tibor, 1950. augusztus 9-én született Pápán. A Pápai Textilesben kezdte labdarúgó pályafutását, majd a Dunaújvárosi Kohászban lett első osztályú játékos. 1972-ben igazolt Zalaegerszegre, az NB-I-be feljutó sikercsapatba. Ismerős környezetbe érkezett, előző csapataival többször is játszott a ZTE stadionjában. Hamar megszerették a zalai szurkolók, szélvészgyors játékos volt, aki szívét, lelkét kitéve küzdött az egerszegi sikerekért.

Szimacsek Tibor tíz éven át erősítette a ZTE csapatát és feledhetetlen élményekben volt része

Két emlékezetes gól is fűződik a nevéhez, az ő találatával győzték le a Ferencvárost 1-0-ra, 1973-ban. Begyakorolt támadás volt, a középkezdés után Soós István passzolt Józsi Györgyhöz, akinek indításából Szimacsek Tibor az ötösön belülről rúgta a labdát Géczi István hálójába. E sorok írója is, kisgyerekként, ott szorongott a húszezer örömittas szurkoló közt, Géczi kapuja mögött. A kezdő sípszótól kezdve nem látott semmit a mérkőzésből, a nagy tömegben, de Szimacsek góljánál pont kidugta a fejét egy résen, és a győztes találat okozta eufóriában, a tömeg sodorta magával a pálya felé. A nagy ijedség azonban tova szállt, a hazai csapat csodálatos játékának köszönhetően. Ezen a kiváló mérkőzésen, valószínűleg nem csak ő szerette meg örökre a sportot, a labdarúgást. A ZTE első idegenbeli győzelme az Egyetértés otthonában is Szimacsek Tibor góljával dőlt el, 1973. március 18-án. Hazai mérkőzésük mindig nagy élmény volt, kiürült a város, élményeket, boldogságot szereztek az embereknek. Egymást segítették, nagy alázattal játszottak, ha felvették a ZTE mezét.

Szimacsek Tibor 1972 és 1982 közt 157 mérkőzésen, 23 gólt szerzett a ZTE színeiben. Fiatalon, 32 évesen abba kellett hagynia a játékot, Keszthelyen fejezte be labdarúgó pályafutását. A magánéletben is megállta a helyét, mint a pályán, a munkahelyein is a legjobbat akarta nyújtani, a Zalaegerszegi Főiskoláról vonult nyugdíjba. Egy lánya és egy fia született, 8 éves unokája teszi szebbé az életét, reméli focista lesz belőle.

- Magam se tudom miért, de nagyon szerettek a zalaegerszegi szurkolók. Nagyon jól éreztem magam a pályán, és a városban is. Nagyon sokan megállítottak az utcán is, és elárasztottak odaadó kedvességükkel. A közönség fenomenális volt, felemelő érzés volt már a gyepre is kifutni, olyan szurkolás volt, hogy az ellenfelek féltek Zalaegerszegre jönni. - emlékezett sikeres pályafutására Szimacsek Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!