Sport

2015.08.21. 16:25

Négy magyar ökölvívó került be a döntőkbe

Keszthely - Pénteken az elődöntőkkel folytatódott a női junior és ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság. Magyar szempontból ráadásul remekül, hiszen mind a négy magyar lány beverekedte magát a döntőbe. A szombati kérdés: meglesz-e az első magyar női aranyérem a korosztály kontinensversenyek történetében?

Góth Imre

A Csokonai Sportcsarnokban a junior 44-46 kg-ban Károlyi Gabriella (Ring SK Kaposvár) vívta ki a jogot a döntőre, amikor legyőzte ír ellenfelét, Cloe Callandert.

54 kg-ban Endre Krisztina (Kiskunfélegyháza) az olasz Manuela Bressannal került szembe. A magyar lányt tiszta ütései és lelkes küzdeni akarása győzelemhez vezetett.

66 kg-ban Petrovics Gabriella (Ring SK) kemény ellenfelet fogott ki az ír Lauren Kelly személyében. Petrovics nagyon bátran küzdött, keményen osztotta a pofonokat és jókor vonult fedezékbe, így őt is láthatjuk a mai döntőben az aranyéremért küzdeni.

Seres Attila, a válogatott szakágvezetője (balról) és Vajmi Csaba, a Ring SK Kaposvár edzője között Petrovics Gabriella, a somogyiak 66 kg-os versenyzője, aki ma délután döntőt vív az Eb-n (Fotó: Góth Imre)

Az ifjúsági 81 kg-ban Pallás Szimonetta (DVSC) a török Shanie Senay Demircioglut a második menetben úgy megsorozta, hogy rá kellett számolni, majd a harmadikban le is léptették riválisát. Pallás technikai KO-val, magabiztosan lett döntős.

Seres Attila, a válogatott szakágvezetője a mai döntők előtt a következőket árulta el a felkészülésről:

– Három kezdő kislány jutott a döntőbe, illetve egy ifjúsági versenyzőnk. Nagyon örülünk a sikerüknek. Megpróbáljuk ezt kihasználni, és minél kevesebb stressznek kitenni őket, szeretnénk csökkenteni a rájuk nehezedő nyomást, hogy felszabadultan tudjanak bokszolni. Endre Krisztina munkáján látszott a legjobban a javulás ahogy haladt előre az Eb.A három döntős a Csokonai Sportcsarnokban a ma 14 órakor kezdődő finálékban érdekelt tehát. Addig pedig álljon itt a három magyar bronzérmes neve. Ifjúsági, 81+kg: Bencze Eszter (Vecsés). Junior, 63: Gáll Bernadett (Sopron). 80: Budai Vivien (KSI).

Ezek is érdekelhetik