Sport

2015.08.03. 14:16

A ZKSE hegyikerékpárosai öt érmet szereztek az olimpiai ob-n

Zalaegerszeg - Július közepén Sopronban rendezték meg a kerékpárosok Olimpiai Cross Country Magyar Bajnokságát, melyen a megyeszékhelyi Femat-ZKSE felnőtt és gyerek versenyzői is nagyszerűen szerepeltek.

Varga Andor

A pálya az országos bajnokság rangjához méltón rendkívüli kihívást jelentett, a rendszeres résztvevők sem tudtak felidézni az utóbbi évekből hasonlót. A körnek része volt egy brutálisan hosszú és becsapós emelkedő, valamint egy downhill-szakasz is és mindezt az előző napi eső után csúszós talajon, ám 37-38 fokos melegben kellett teljesíteni. A pálya egyik érdekessége egy letörés után patakon való átkelés volt, ahol a biciklik tengelyig merültek a vízbe.

- A gyerekek először vettek részt ilyen rangos versenyen, az ország legjobbjai ellen - értékelt Szabó Zoltán, a ZKSE-Zöld Irány utánpótlás csapat egyik edzője. - Ennek ellenére magabiztosak voltak, és bajnoki címmel, illetve ezüstéremmel toldották meg a felnőttek ugyancsak elismerésre méltó produkcióját.

A dobogó tetején négyen a Femat-ZKSE érmesei közül. Hátul balról Dervalics Gábor és Czenki Tamás, elöl Szabó Léna és Kálmán Dániel. Palumbi Zsombor futama ekkor még tartott Fotó: Szabó Zoltán

A Femat-ZKSE jobb eredményei. U9, lányok: 2. Szabó Léna, 5. Szücs Júlia. Fiúk: 1. Kálmán Dániel. U11, lányok: 5. Brucner Regina. U13, fiúk: 8. Tóth Dominik, 15. Fébert Tamás. U17, fiúk: 7. Dóczi Bálint. U23, férfiak: 2. Palumbi Zsombor. Fun kategória: 1. Czenki Tamás, 2. Dervalics Gábor, 4. Béres Bence, 5. Horváth Szabolcs, 7. Besenyei Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!