Sport

2015.06.18. 14:50

Pénteken a díjlovaglással indul a XVIII. Nemzetközi Lovastusa

Nagykanizsa - Hétvégén immár a XVIII. Nemzeti és Nemzetközi Lovastusa Versenyt rendezik a Csónakázó-tó mellett kialakított (változatos) pályákon.

Kühne László

A péntek reggel már a díjlovaglás (tehát a lovassportágak királynőjének) jegyében telik, hiszen a lovasok 9 órától kezdenek lovaikkal a díjlovas négyszögben.

- Hetvenhat nevezéssel számolunk, s a magyarok mellett lesznek osztrákok, de finn és szlovén lovast is regisztráltunk a hétvégére - mondta el előzetesen Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke.

A házigazda, vagyis a KLK színeit Egyed László és Tamás Bianka képviseli majd a Csó-tónál. Két versenyző, ami egyben két célt is takar.

- Hét lóval megyek, ebből kettő nemzetközi, öt pedig nemzeti kategóriában lesz érdekelt - fogalmazott Egyed László. - Ezúttal is fontos az itthoni megmérettetés, hiszen nem is oly sokára jön a felnőtt Európa-bajnokság Skóciában. Azon vagyok, hogy az egyik lovam mellett a másikat is minősítetté tegyem a kontinensviadalra.

- Nálam kissé mások a célok, ezúttal egy lóval megyek, de vele szeretnék jól teljesíteni - ezek már Tamás Bianka, a Kanizsa Lovasklub másik kitűnőségének szavai voltak. - Ráadásul Clarionnal A kategóriában indulok, s ennek az a magyarázata, hogy most fejben kell újra felépíteni magamat, úgy érzem, vissza kell szereznem önbizalmamat a következő versenyek előtt.

Szombaton reggel 9 órától a terepversennyel folytatódik, vasárnap pedig a szintén 9-től rajtoló díjlovaglással zárul a military-hétvége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!