Sport

2015.06.11. 16:00

A Tormafölde a Rezivel, a Miklósfa a Gellénháza II-vel küzd a másodosztályért

Zalaegerszeg - Vasárnap eldől, hogy a Pölöske és a Pakod mellett mely két csapat szerez még jogot a megyei labdarúgó II. osztályban való szereplésre a 2015/2016-os idényben.

Bozó Péter

A nyugati és a keleti bajnok összecsapásával kezdődik a megyei labdarúgó III. osztály rájátszása vasárnap 16 órakor. A Tormafölde Rezi mérkőzés előtt a két szakvezetőt kérdeztük, hogy mit várnak a mérkőzéstől.

- Számunkra csak egy edzőmérkőzés lesz a vasárnapi összecsapás, mivel nem tudjuk vállalni a másodosztályt. - kezdte Polgár Krisztián, a Tormafölde edzője. - Tétje nem nagyon van nekünk a találkozónak, elmegyünk, játszunk egyet, de jelenleg nem tudjuk vállalni a másodosztályt, így egyelőre marad a megye III. Több hiányzónk is lesz, négy meghatározó emberem sem lehet ott a mérkőzésen munkahelyi elfoglaltság miatt, úgyhogy igazából nem tudom, hogy mire számíthatok. Valószínűleg azok fognak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

- Mindenféleképpen az éves munkát szeretnénk megkoronázni ezzel a találkozóval, és megnyerni az összecsapást, nagyon sokat dolgoztak érte a srácok, a munkájuk mellett is rendszeresen jártak edzésre. - mondta el megkeresésünkre Varsányi Sándor, a Rezi vezetőedzője. Nekünk ez hab a tortán, egy jó mérkőzést szeretnénk játszani, a többit majd meglátjuk. Én maximálisan felkészítem a csapatot, győzelemmel akarunk búcsúzni az idei évtől, a feljutás már a vezetőség döntésétől is függ. Szerencsére mindenki a rendelkezésemre áll, még egy edzésünk lesz a találkozóig, remélem, hogy nem sérül meg senki vasárnapig.

Dávid András (jobbra) 40 találatával nemcsak a Gellénháza II, de a Közép-csoport legjobb góllövője is volt a szezonban, ezt a teljesítményét koronázhatja meg a Molnári ellen vasárnap. Képünk az őszi Gellénháza II Sárhida (10 0) találkozón készült Fotó: ARCHIV/Katona Tibor

Délen a Miklósfa szerezte meg az aranyérmet, míg a Közép-csoportban az Olajmunkás Gellénháza II végzett az élen. Mindkét csapat szeretne feljutni, a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón eldől, melyikük szerepelhet a II. osztályban a 2015/2016-os szezonban. Ahogy a másik mérkőzés esetében, itt is megkérdeztük a két vezetőedzőt a várakozásokról.

- Miután az első osztályban szereplő Gellénháza csapatából nem lehetnek visszajátszók, ezért úgy gondolom, hogy egyenlő ellenfélként indulunk. - mondta Vastag Lajos, a Miklósfa edzője. - Mindenféleképpen győzni szeretnénk, hiszen fel akarunk kerülni a megyei II. osztályba, a feltételek adottak, 1-2 játékost kellene igazolni, de előtte az a lényeg, hogy sikerüljön a feljutás. Nagyon bízom a csapatomban, hogy mindenki odateszi magát és a maximumot nyújtja. Ha kell, akkor szerintem százhúsz százalékot is képesek 70-80 percig hozni játékosaim, ami elég lehet a sikerhez. Több mint harminc fokos hőséget mondanak az előrejelzések vasárnapra, de a cserepadon is képzett játékosok ülnek, ha valaki elfárad ebben a hatalmas melegben, akkor is lesz minőségi cserénk. Pongrácz László munkahelyi elfoglaltság miatt biztos nem áll majd rendelkezésemre. Mellette Hammer Milán bajlódik sérüléssel, de nagyon bízom benne, hogy ő felépül a találkozóra.

- Sportszerű mérkőzést és győzelmet várok a csapattól vasárnap, hiszen a feljutás a célunk. - tekintett előre Horváth Zsolt, az Olajmunkás Gellénháza II szakvezetője. Gyakorlatilag biztos, hogy tudjuk vállalni a másodosztályt, amennyiben sikerül kiharcolni az indulás jogát. Nagyon sok múlik a találkozón, remélem a fiúk is mindent megtesznek a sikerért vasárnap. Sérültünk nincs, teljes csapattal tudunk kiállni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!