Sport

2015.05.26. 14:17

Tényleg több van bennük - Sima győzelemmel a divízió II rájátszásában a Zala Predators

Zalaegerszeg - Több mint magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt és biztosította helyét a rájátszásban a Zala Predators divízió II-es amerikaifutball-csapata.

Varga Andor

Zala Predators – Dabas Sparks 47-0 (6-0, 28-0, 0-0, 13-0)

A bőséges esőzés miatt az ifjúsági centrumból a ZTE-stadion mögötti műfüvesre kellett a délelőtt folyamán hirtelen „átszervezni" a mérkőzést, de a Ragadozók megbirkóztak a kihívással.

Amint aztán magán az összecsapáson is. Az első negyedben némi tapogatózás után Tóth Olivér 20 yardos touchdownja hozta meg a vezetést. Ekkor még az extra pont kimaradt, de a második játékrészben a rúgó Orsós Attilának is volt már sikerélménye, például egy 22 yardos mezőnygól formájában is. Közben Lőke Dániel két, Vati Márk és Tatár István pedig egy-egy TD-t futott, a mérkőzés tehát tulajdonképpen eldőlt. A hazaiak többször földre vitték a Dabas irányítóját, illetve Illés Zoltán szerzett két interceptiont is, összesen 35 yard visszahordással.

Küzdelem a yardokért. A darálóban 34-es számmal Lőke Dániel. Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidő hazai részről kicsit „álmosabban" indult, majd a záró negyedben a korábban védőként is jól teljesítő Hasznos Sebastián két TD-jével alakult ki a végeredmény. Utóbbit választották a meccs emberének.

– Ezúttal be kellett bizonyítanunk, hogy több van bennünk, mint amit az előző két találkozón mutattunk – értékelt Steven Benefield vezetőedző. – A játékosok teljesítették a kitűzött célokat.

 

A Zala Predators az alapszakaszban a 4-6. helyek valamelyikén végez, és biztosan tagja a rájátszásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!