Sport

2015.05.04. 14:08

Ismét magyar bajnok - Kőrösi Kitti (48 kg) nyert, Egyed Zsanett (53 kg) második

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - Két zalai érmet hozott a Szigetszentmiklóson megrendezett idei kötöttfogású és női birkózó országos bajnokság. A nők 48 kg-os mezőnyében ráadásul Kőrösi Kitti, a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője magyar bajnok lett.

Kerkai Attila

Az esélyesek győzelmeivel zárult Szigetszentmiklóson a kötöttfogású és női birkózó országos bajnokság. Éppen ezért az esélyesek közé tartozott a Zalaegerszegi Birkózó SE 48 kg-os válogatott kerettag birkózója, Kőrösi Kitti is, aki két mérkőzését tussal, kettőt pedig technikai tussal nyert meg és ezzel élete második felnőtt bajnoki címét szerezte meg.

- Az elsőt még 2012-ben nyertem, akkor az 58 kg-osok között - mondta el érdeklődésünkre Kőrösi Kitti, amikor újabb sikere kapcsán kérdeztük. - Közben lefogyasztottam és egy ideje már a 48 kg-osok között versenyzek, ahol valóban esélyesként vártam az idei ob-t. Most rövid pihenő következik, de aztán tovább készülök én is. Szeptemberben Las Vegasban rendezik az idei világbajnokságot, amely már kvalifikációs viadal is a jövő évi riói olimpiára és jó lenne, ha én is kijutnék az őszi vb-re. Most elsődlegesen az a célom, hogy a válogatókon sikerrel szerepeljek. Általában a fővárosban készülök, hiszen így biztosított, hogy megfelelő edzőpartnerekkel birkózzak.

Kőrösi Kitti a 48 kg-ban szerzett magyar bajnoki címének kihirdetése pillanatában a dobogó legfelső fokán. Fotó:  A szerző

Kőrösi Kitti edzője Wöller Ákos és Gerencsér Zoltán.

Szigetszentmiklóson a nagykanizsai birkózást is képviselte versenyző, hiszen a nők mezőnyében szőnyegre lépett a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője, az 53 kg-ban mérlegelő Egyed Zsanett. A nagykanizsai versenyző elsőként tatabányai ellenfelét győzte le technikai főlénnyel, majd könnyedén lépett tovább a dunaújvárosi és püspökladányi ellenlábasán is. Az aranyért folyó csatában alulmaradt ugyan a rutinosabb, egyben junior világbajnoki ezüstérmes Dénes Mercédesszel szemben, de második helyével így is szép sikert szállított a KBSE versenyzői és szakmai stábjának. Egyed Zsanett edzője Szatmári Zsolt.

Egyed Zsanett, aki az 53 kg-osoknál szerzett ezüstérmet. Fotó:  A szerző

A kötöttfogású férfiak mezőnyében, a 71 kg-osok között indult el a még junior korú Tompa Miklós, A zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője is. Tompa nyitásként mindjárt megkapta az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamást, s vereséget szenvedett, de végül a bronzéremért birkózhatott, ám legyőzte őt a válogatott Korpási, így Tompa Miklós végül az ötödik helyen zárta élete első felnőtt országos bajnokságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!