Sport

2015.05.11. 16:33

Jól szerepeltek a HagymaGym erőemelői az országos bajnokságon

Zalaegerszeg - Ismét jó eredményekkel és helyezésekkel jelentkeztek a HagymaGym erőemelői, akik az országos bajnokságon jártak Tabon.

Kerkai Attila

Méghozzá a RAW, vagyis az erőemelő ruha nélküli kategória magyar bajnokságán, hiszen ezt is fontos megjegyezni. A HagymaGym versenyzői közül sérülés miatt nem mindeki tudott elutazni, aki előzőleg tervezte, mindenesetre ott volt Szmodics Tamás, aki a férfiak nyílt kategóriájában állt rajthoz. Neki hat kilót kellett fogynia, hogy hozza a 105 kg-os súlycsoportban való induláshoz a súlyát, de túl későn kezdett hozzá, így a fogyasztás alatt kissé elment az ereje, de nem vallott szégyent így sem. Tavalyi összetett eredményén csaknem 50 kg-ot javított, amivel az értékes 6. helyezést érte el 585 kg-os eredménnyel (guggolás: 200 kg, fekvenyomás: 165 kg, felhúzás: 235 kg).

Balról Szmodics Tamás, aki 6. lett, mellette fiatalabb társa, Németh Bence, aki bronzérmet szerzett. Fotó: Hagyma Gym

Az egerszegiek közül Németh Bence a junior korosztályban állt rajthoz, a 74 kg-os súlycsoportban. Tavaly még az ifik közt szerzett ezüstérmet, most az idősebbek mezőnyében, keményebb ellenfelekkel szemben bizonyított, egy bronzéremmel. Eredménye az összetettben 460 kg (guggolás: 150 kg, fekvenyomás: 110 kg, felhúzás: 200 kg).

A Hagyma Gym tagjai pedig már készülnek az újabb erőpróbára, a hétvégén sorra kerülő országos fekvenyomó diákolimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!