Sport

2015.03.16. 18:40

Ott Benjamin párját ritkító ezüstérme

Zalaegerszeg - Nagyon régen volt rá példa, hogy egerszegi középtávfutó érmes legyen a mezei országos bajnokságon, de Ott Benjamin, a Zalaszám-ZAC tehetsége gondoskodott róla, hogy lezárja ezt az időszakot is.

Kerkai Attila

Az idén Kecskeméten gyülekeztek a közép- és hosszútávfutók, hogy az atlétika egyik legmegerőltetőbb és legnagyobb kitartást igénylő válfajában összemérjék tudásukat. A mezei futás ugyanis éppen a nem megszokott körülmények miatt sokak számára külön kihívást jelent, ezért is izgalmas versenyzési forma.

Az ezüstös Ott Benjamin. Fotó: ZAC

A Zalaszám-ZAC fiatalja, a 18 éves válogatott kerettag Ott Benjamin az ifjúságiak mezőnyében állt rajthoz és a 6 kilométeres távon remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett. Méghozzá kiváló hajrájának köszönhetően, ami majdnem győzelmet ért, ugyanis a 20:27,88 perces időeredménye csupán öt tizeddel maradt el a győztes mögött...

Ott Benjamin sikere egyben Góczán István edző érdeme is, aki kitartó és következetes munkával immár sikeres középtávfutókat is nevel a klub számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!