Sport

2015.03.06. 18:51

Major Veronika ezüstérmet szerzett

Ezüstérmet nyert Boros László a futócéllövők 40 vegyes számában az Arnhemben zajló 10 méteres Európa-bajnokság pénteki versenynapján, ahogy a keszthelyi Major Veronika is a juniorok között.

MTI

Az Eb honlapja szerint Boros László a 40 lövéses alapversenyt 385 körrel az élen zárta, hármas holtversenyben a svéd Emil Martinssonnal és a finn Tomi-Pekka Heikkilával. Az érmek sorsáról így a szétlövés döntött a három sportoló között, s ebben a svéd lövő volt a legpontosabb.

Major Veronika ismét bizonyította, hogy a juniorok között a kontinens legjobbja, de szoros versenyben most a 2. helyet szerezte meg (Fotó: Szekeres Péter)

A Keszthelyi Befag LK többszörös junior világ- és Európa-bajnok versenyzője, Major Veronika, aki szerdán a 20 plusz 20 lövéses számot megnyerte, ezúttal a 40 lövéses vegyes számban szorult a második helyre. Méghozzá úgy, hogy az alapversenyt 11 körrel megnyerte, majd a nyolcas döntőben a fináléig menetelt, ahol viszont az örmény Lilit Mkrtchyan végül legyőzte őt.

Péntek este sikerült beszélnünk Keczeli Zoltánnal, aki a helyszínen szurkolt tanítványának, de egyáltalán nem tűnt elégedetlennek. Elmondása szerint ugyanis Major Veronika jól versenyzett, de egy döntő már csak ilyen: minimális különbségek döntenek, s most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!