Sport

2015.03.20. 15:46

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa

Nagykanizsa - Vasárnap délelőtt a fővárosi HÜSI SC Bosnyák téri otthonában vendégszerepel az élvonalbeli sakk csapatbajnokság címvédője és éllovasa, az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK.

Kühne László

A kanizsaiak két fordulóval a szezon vége előtt biztosan vezetnek a második paksiak előtt, de szeretnék az előnyt tovább növelni. A bajnokság záró fordulójában ugyanis Kanizsa–Paks csatára kerül sor, és az lenne az ideális, ha akkor szinte már tét nélkül ülhetnének asztalhoz.

– A másik újonc ellen szeretnénk nagyon nagy arányú győzelmet aratni, ami akár közel lehetne a kétszámjegyű különbséghez is – fogalmazott Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. – Egy ilyen eredménnyel gyakorlatilag az utolsó fordulót már formalitássá is tehetnénk. Ami biztos, hogy jelenleg hat ponttal vezetünk a Paks előtt, amit növelnünk kell lenne jó. Hogy kikkel állunk fel? Ebbe a kérdésbe ezúttal inkább nem mennék bele, hiszen az ellenfelek mindig árgus szemekkel lesik, hogy mikor ki ül asztalhoz nálunk.

A HÜSI SC kilencedik helyen áll a tabellán, míg a paksiak a jelenleg negyedik helyezett Budapesti Titánokat fogadják vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!