Sport

2015.03.22. 17:45

A záró forduló előtt már 10,5 pont az NB I-ben a kanizsaiak előnye

Nagykanizsa - Az NB I-es sakk csapatbajnokság utolsó előtti fordulójában fölényes győzelmet aratott idegenben az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK együttese a bajnokság egyik újonca ellen.

Varga Andor

HÜSI SC -Aquaprofit-NTSK 1:11

Budapest.

Eredmények (elöl a hazaiak): Böröcz -Ivanisevics 0:1, Havasi G. -Erdős V. döntetlen, Erdélyi -Márkus 0:1, Bálint- Prohászka 0:1, Bíró- D. Ribli döntetlen, Bódi- Pintér J. 0:1, Tegzes- Bánusz 0:1, Simon L.- dr. Flumbort 0:1, Valis - Kántor 0:1, Bíró L. -Bodó 0:1, Merényi- Gara T. 0:1, Pásztor -Zsirai P.

Útban a címvédés felé. Jobbra a kanizsaiak közül Márkus Róbert, a Haladás elleni mérkőzésen Fotó: Szakony Attila

- Nagyon örülünk, hogy ilyen sikerrel vettük a mérkőzést, és külön örömmel tölt el minket Zsirai Péter győzelme - fogalmazott Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. Péter már játszott a nagycsapatban, nyernie viszont most sikerült először. Ez a győzelem azt is jelenti, hogy gyakorlatilag címvédés előtt állunk a bajnokságban.

Már csak azért is, mert a Paks ugyan nyert a Budapesti Titánok ellen 6,5:5,5 arányban, de a kanizsaiak előnye így is 10,5 pontra nőtt a Tolna megyeiek előtt. Az utolsó forduló egyik párosítása éppen Kanizsa Paks, és ezen a vendégeknek legalább olyan arányban kellene nyerniük, mint ahogyan a címvédő győzött tegnap a HÜSI ellen...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!