Sport

2015.02.16. 16:45

Zalai döntő a Budapest íjász-bajnokságon

Hévíz - Ahogy tartunk kifelé a télből, éledezik a hazai íjászmezőny is, aminek ékes bizonyítéka, hogy egy szép, hévízi vonatkozású sikerről kaptunk hírt a fővárosból.

Kerkai Attila

Budapesten, a Hungexpo területén a FeHoVa (fegyver, horgász és vadászati kiállítás) keretében rendezték meg az elmúlt hét végén a Budapest-bajnokság elnevezésű teremíjász versenyt, melyen másfél száz sportoló vett részt.

És természetesen ott voltak a fővárosi mezőnyben a Hévíz SK tagjai is, a zalai klubot Dancsák Dénes és Bencsik Márk képviselte a serdülők olimpiai kategóriájában. A rangsoroló verseny alapján Márk az első, míg csapattársa, Dénes a harmadik helyen végzett. Az így kialakult sorrend alapján következett aztán az első nyolc helyezett számára a viadal kieséses szakasza.

Dancsák Dénes (balról) és Bencsik Márk az eredményhirdetésen
Fotó: Hévíz SK

Melynek során mindkét zalai íjász jól szerepelt, hiszen sorra nyerték a szetteket, aminek eredményeként a döntőben találkoztak egymással. Az aranycsatát, melybe egymás ellen küzdöttek, Bencsik Márk nyerte meg végül, s így ő lett ebben a kategóriájában a Budapest-bajnok, míg Dancsák Dénes ezüstérmet vehetett át.

Edzőjük, Bencsik Péter, aki egyben a Hévíz SK elnöke is, természetesen elégedett volt, és elmondta: hosszú és nagyon fárasztó verseny volt a mostani, de mindkét íjász remekül küzdött. És mindketten kvalifikálták magukat az országos bajnokságra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!